Στις 22 οι καταγεγραμμένες δολοφονίες τρανς ατόμων στις ΗΠΑ για φέτος

0
76
Η αστυνομία ανέφερε ότι μια τρανς γυναίκα που βρέθηκε στο πεζοδρόμιο στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, πυροβολήθηκε θανάσιμα.

Η γυναίκα, η οποία δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, βρέθηκε τη Δευτέρα (25 Ιουλίου) αφού ένας γείτονας ανακάλυψε ένα πτώμα στο πεζοδρόμιο κοντά στο σπίτι του.

Το Click On Detroit ανέφερε ότι η γυναίκα βρέθηκε τυλιγμένη σε μια κουβέρτα γύρω στις 23:00 και ότι η αστυνομία διαπίστωσε ότι η γυναίκα πυροβολήθηκε πολλές φορές.

Μάρτυρες υποστηρίζουν ότι η γυναίκα πήδηξε από ένα όχημα και καταδιώχθηκε ενώ άρχισε να δέχεται πυροβολισμούς.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και η γυναίκα δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί ακόμη πριν ολοκληρωθεί η νεκροψία.

Πρόκειται για την 22η καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς ατόμου στις ΗΠΑ για φέτος.

Το Human Rights Campaign (HRC) αναφέρει ότι τα μη λευκά τραν άτομα επηρεάζονται δυσανάλογα από τη βία κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με το 73% των ανθρωποκτονιών με όπλο να έχουν ως θύματα μαύρες τρανς γυναίκες.

«Πρέπει να απαιτήσουμε καλύτερα από τους εκλεγμένους μας αξιωματούχους και να απορρίψουμε την επιβλαβή νομοθεσία κατά των τρανς σε τοπικό, πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο, ενώ εξετάζουμε επίσης κάθε δυνατό τρόπο για να κάνουμε πραγματικότητα τον τερματισμό αυτής της βίας.

Είναι σαφές ότι η θανατηφόρα βία επηρεάζει δυσανάλογα τις μαύρες τρανς γυναίκες, ιδιαίτερα τις μαύρες τρανς γυναίκες.

Οι διασταυρώσεις του ρατσισμού, της τρανσφοβίας, του σεξισμού, της αμφιφοβίας και της ομοφοβίας συνωμοτούν για να τους στερήσουν τα απαραίτητα για να ζήσουν και να ευδοκιμήσουν, επομένως πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε για να καλλιεργήσουμε την αποδοχή, να απορρίψουμε το μίσος και να τερματίσουμε το στίγμα για όλα την τρανς κοινότητα»