Στη Σκωτία τα τρανς άτομα δεν είναι ευτυχισμένα, λέει έρευνα

12/04/2024
από
Τα νεαρά τρανς άτομα στη Σκωτία παρουσιάζουν το χαμηλότερο επίπεδο ευτυχίας της τελευταίας δεκαετίας, όπως αποκαλύπτει έρευνα φιλανθρωπικής οργάνωσης, εν μέσω ενός έντονου αντί-τρανς κλίματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η έρευνα της «LGBT Youth Scotland», που δημοσιεύτηκε χθες, διαπίστωσε ότι το αίσθημα ευτυχίας μεταξύ της τρανς νεολαίας έχει μειωθεί σημαντικά. Από το 59% που ήταν το 2012, βρέθηκε στο 28% το 2022. Πτωτική τάση παρατηρείται και γενικά στα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+, αφού από 56% το ποσοστό έχει πέσει στο 37%.

Η φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία πραγματοποίησε έρευνα σε περισσότερα από 1.200 άτομα στη Σκωτία, ηλικίας μεταξύ 13 και 25 ετών, τόνισε ότι το 40% ένιωθε ανασφαλές χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ ένα στα πέντε είχε εγκαταλείψει την εκπαίδευση λόγω τρανσφοβίας.

Έρχεται αφότου ένας αριθμός πολιτικών υψηλού προφίλ προέτρεψε την κυβέρνηση της Σκωτίας να αναστείλει τη χρήση των αναστολέων της εφηβείας και των ορμονών, αφού η έκθεση Cass Review σχετικά με τη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο στην Αγγλία υποτίθεται διαπίστωσε «ασαφή» στοιχεία σχετικά με τις πρακτικές.

Η πρώην υπουργός του SNP, Ash Regan, που έγινε βουλευτής της Alba, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Humza Yousaf, προτρέποντάς τον να θέσει σε εφαρμογή τις συστάσεις της αναθεώρησης Cass στη Σκωτία, ενώ προχώρησε και σε μια τρανσφοβική ανάρτηση, κάνοντας λόγο για «λόμπι».

«Η έκθεση Cass είναι ξεκάθαρη.

Θα βγάλει επιτέλους τις παρωπίδες η Σκωτσέζικη κυβέρνηση και θα εξετάσει κριτικά τις επιπτώσεις που έχει για τα παιδιά της Σκωτίας η καθοδηγούμενη από τα λόμπι πολιτική επιβεβαίωσης στο SNHS, τα σχολεία και τους δημόσιους φορείς μας, οι οποίοι όλοι παίρνουν το παράδειγμα από την κυβέρνηση;», έγραψε συγκεκριμένα.

Ωστόσο, η Δρ Mhairi Crawford, διευθύνουσα σύμβουλος της «LGBT Youth Scotland», δήλωσε ότι η τρανς νεολαία χρειάζεται περισσότερες «εγγυήσεις» για την προστασία της ευημερίας τους.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 72% των συμμετεχόντων θεωρούν την τρανσφοβία ως μείζον ζήτημα, ενώ άλλα άτομα ανέφεραν ότι αισθάνονται αναγκασμένα να αλλάξουν την εμφάνισή τους όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο για «αίσθηση ασφάλειας».

«Δυστυχώς, τα ευρήματα αυτής της έκθεσης δεν αποτελούν έκπληξη για πολλούς από εμάς που ασχολούμαστε έντονα με τους ΛΟΑΤΚΙ+ νέους», είπε η Δρ Crawford.




Δες και αυτό!