Starbucks: Αρνούνται τον ισχυρισμό ότι απαγόρευσαν τη διακόσμηση για το Pride

14/06/2023
από
Starbucks
Starbucks
Τα Starbucks διέψευσαν τους ισχυρισμούς μιας ομάδας εργαζομένων ότι έδωσε εντολή στο προσωπικό να αφαιρέσει τις οθόνες Pride από τα καταστήματα.

Η αλυσίδα καφέ αρνήθηκε την Τρίτη (13 Ιουνίου) τις κατηγορίες που διατύπωσε η Starbucks Workers United.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εργαζόμενοι στα Starbucks ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η εταιρεία δεν επιτρέπει πλέον τα διακοσμητικά Pride στα καταστήματα. Φαίνεται ότι είναι η πρώτη χρονιά που η εταιρεία, η οποία δημόσια και ανοιχτά είναι «υπέρ των LGBTQ+» τηρεί τέτοιου είδους στάση», ανέφερε το συνδικάτο σε δήλωση.

«Αν τα Starbucks ήταν αληθινός σύμμαχος, θα υπερασπίζονταν εμάς, ειδικά σε μια εποχή που τα LGBTQ+ άτομα δέχονται επίθεση. Μια εταιρεία που νοιάζεται δεν θα γύριζε την πλάτη της στην LGBTQ+ κοινότητα για να προστατεύσει τα ήδη αστρονομικά υψηλά κέρδη της».

Λογαριασμοί μέσων κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζουν τα συνδικάτα έχουν μοιραστεί βίντεο με εργαζόμενα άτομα, που ισχυρίζονται ότι κατέβασαν σημαίες Pride μέσα στα καταστήματα, ενώ δεξιοί σχολιαστές επανέλαβαν τους ισχυρισμούς, θεωρώντας τους ως νίκη.

Ωστόσο, εκπρόσωπος των Starbucks είπε στο Newsweek ότι δεν έχει σημειωθεί καμία αλλαγή στην εταιρική πολιτική και ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει «αταλάντευτα» την LGBTQ+ κοινότητα.

«Ανησυχούμε βαθιά για τις ψευδείς πληροφορίες που διαδίδονται, ειδικά όσον αφορά τον χώρο των καταστημάτων μας, που είναι χωρίς αποκλεισμούς, την εταιρική μας κουλτούρα και τα οφέλη που προσφέρουμε στους συνεργάτες μας», είπε ο εκπρόσωπος.

«Τα Starbucks έχουν μια ιστορία που περιλαμβάνει περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες αναγνώρισης και εορτασμού των διαφορετικών συνεργατών και πελατών μας – συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης όλο το χρόνο για την LGBTQIA2+ κοινότητα».

Ωστόσο, περισσότερες από 300 τοποθεσίες των Starbucks πιέζουν αυτήν τη στιγμή για υψηλότερο κατώτατο μισθό για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής, καθώς και για «δίκαιες διαδικασίες προγραμματισμού» και εγγυημένες ελάχιστες ώρες για τους εργαζόμενους.

Τον Μάρτιο, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των Starbucks, Χάουαρντ Σουλτς, συγκρούστηκε με τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς σε μια ακρόαση επιτροπής σχετικά με τις υποτιθέμενες πρακτικές καταστροφής των συνδικάτων της εταιρείας καφέ.

Ο Σάντερς, πρώην υποψήφιος για την προεδρία, κατηγόρησε τον δισεκατομμυριούχο ότι διεξήγαγε «την πιο επιθετική και παράνομη εκστρατεία καταστροφής των συνδικάτων στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας», ενώ κατηγόρησε τους ανώτερους υπαλλήλους για «προθυμία» να παραβιάσουν το νόμο.

Σε απάντηση, ο Σουλτς είπε ότι ήταν βέβαιος ότι τα Starbucks δεν είχαν παραβιάσει το νόμο και ότι οι υπάλληλοι «θέλουν να συμπεριφέρονται σε όλους με σεβασμό και αξιοπρέπεια».

Και πρόσθεσε: «Ωστόσο, έχω το δικαίωμα, και η εταιρεία έχει το δικαίωμα, να έχει μια προτίμηση, και η προτίμησή μας είναι να διατηρήσουμε την άμεση σχέση που είχαμε με τους υπαλλήλους μας». 
Δες και αυτό!