Τι θα λέγατε για ένα κόμικ που έχει έναν σούπερ-ήρωα, ο οποίος προστατεύει το Pride από επιθετικούς ομοφοβικούς; Κυκλοφόρησε στην Πολωνία δημιουργώντας κύματα θυμού.

Η Σουηδική έκδοση του Fantomen, με τον ήρωα Phantom γράφτηκε από τον Πολωνό συγγραφέα Philip Madden, όπου βρίσκομαι τον ήρωα να παρευρίσκεται σε εκδήλωση Pride στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, στη Βαρσοβία.

Ωστόσο, η κατάσταση ξεφεύγει όταν μια ομάδα βίαιων ομοφοβικών – που απεικονίζονται από ανθρώπους που φορούν γκρίζες στρατιωτικές στολές και κρατούν πολωνικές σημαίες – απειλούν την παρέλαση.

Ο ήρωας τους επιτίθεται με μια rainbow σημαία, λέγοντας: “Πρέπει να ενεργήσω γρήγορα πριν το αίμα αρχίσει να ρέει στους δρόμους!

Ο συγγραφέας του Fantomen, Mikael Sol υπερασπίστηκε το θέμα, λέγοντας στο σουηδικό Expressen: «Νόμιζα ότι ήταν ένα ωραίο σύμβολο, μια πολύχρωμη σημαία, που συμβολίζει την ανοχή, εναντίον του άχρωμου γκρίζου ντυμένου κακοποιού που σημαίνει μη ανοχή.

Ο Sol πρόσθεσε: «Υπάρχει πάντα κάποιος που αντιδρά [αρνητικά, αλλά] γενικά, υπήρξε θετική ανταπόκριση. Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να το διαβάσουν πριν διαμορφώσουν γνώση γι ‘αυτό.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!