Sony Playstation: Εορτασμός αλλά και συμπερίληψη

24/06/2021
από
pride playstation
pride playstation

Η Sony Interactive Entertainment γιορτάζει τη ΛΟΑΤΚ+ κοινότητα παγκοσμίως με μια επιλεγμένη λίστα παιχνιδιών, με εορταστικό wallpaper, αλλά και με επιτεύγματα συμπερίληψης σε επίπεδο εργασιακού περιβάλλοντος.

Στη σελίδα της αναφέρει ότι «το Pride αφορά στον εορτασμό της αγάπης, της ισότητας και της ελευθερίας, στο να είσαι ο αυθεντικός εαυτός σου. Στη Sony Interactive Entertainment (SIE), προσπαθούμε συνεχώς να δημιουργήσουμε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς, όπου να ανήκει το κάθε άτομο, ενώ διασυνδέουμε εκατομμύρια παίκτες μέσω του παιχνιδιού.» 

«Θέλουμε να είμαστε μια θετική δύναμη για τον πολιτισμό και το ανήκειν – όχι μόνο για την κοινότητα του PlayStation, τις/τους δημιουργούς, και τις/τους συνεργάτιδες/τες μας, αλλά και για τις/τους υπαλλήλους μας καθώς συνεχίζουμε να χτίζουμε έναν δίκαιο και χωρίς αποκλεισμούς χώρο εργασίας εδώ στη SIE», λέει η Tiffany Hester, Διευθύντρια Διαφορετικότητας , Δικαιοσύνης & Συμπεριληπτικότητας στη Sony Interactive Entertainment. «Ακόμα κι αν υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά μπροστά μας, δε θα μπορούσα να είμαι περισσότερο περήφανη για τις προσπάθειές μας, και τις παγκόσμιες ομάδες δικτύων υπαλλήλων Pride @ PlayStation, βλέποντας όλα όσα έχουν επιτύχει και τον αντίκτυπο που έχουν.»

Νωρίτερα φέτος, η SIE μοιράστηκε τη διάκρισή της ως προς τη συγκέντρωση τέλειας βαθμολογίας στον «Δείκτη Εταιρικής Ισότητας» από το Ίδρυμα Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθιστώντας την εταιρία ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα για τη ΛΟΑΤΚ+ κοινότητα. Η SIE, ως μέρος της Συνεργασίας του Ομίλου της Sony, συνεχίζει επίσης να υποστηρίζει την ισότητα των δικαιωμάτων και την προστασία των τρανς ατόμων, ως μέρος της κοινότητας ΛΟΑΤΚ+ κοινότητα. Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, την υποστήριξη στον νόμο περί ισότητας στις ΗΠΑ και στην εκστρατεία Trans Rights Are Human Rights στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Play with Pride

Για το Pride 2021, αναφέρεται στη συνέχεια, ότι έχουν δημιουργήσει μια λίστα παιχνιδιών στο PlayStation Store, συγκεντρώνοντας πάνω από 50+ από τους καλύτερους τίτλους βιντεοπαιχνιδιών στο PlayStation 4 και στο PlayStation 5, που αναδεικνύουν ΛΟΑΤΚ+ χαρακτήρες, θέματα, και εμπειρίες της ΛΟΑΤΚ+ κοινότητας. Επίσης, συνεργάζονται με το Gayming Magazine για την προώθηση της ΛΟΑΤΚ+ εκπροσώπησης και των παιχνιδιών, χωρίς αποκλεισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Και ενώ παίζετε όλα αυτά τα καταπληκτικά παιχνίδια, μπορείτε να ακούσετε τη λίστα αναπαραγωγής PlayStation Pride στο Spotify, η οποία προσφέρει καλή ατμόσφαιρα για πάνω από δύο ώρες με ένα συνδυασμό ΛΟΑΤΚ+ ύμνων και τραγουδιών από trailblazers. Τέλος, η δημιουργική ομάδα της SIE έχει σχεδιάσει αποκλειστικά ένα wallpaper με θέμα: PlayStation Pride 2021 για το PlayStation 4, το οποίο είναι διαθέσιμο για λήψη δωρεάν μέσω του PlayStation Store. Μπορείτε να το αποκτήσετε μέσω αυτού του κωδικού voucher* .

Πίσω στην κοινότητα

Η SIE συνεχίζει επίσης να δείχνει υποστήριξη στη ΛΟΑΤΚ+ κοινότητα συνεργαζόμενη με μερικές από τις πιο χαρούμενες και πολύχρωμες παρελάσεις Pride σε όλο τον κόσμο – από το Τόκιο, στο Λονδίνο, και στο Σαν Ντιέγκο.

Ακόμη σημειώνεται στην ιστοσελίδα τα εξής: «Πιστεύουμε ότι η ένταξη και η ποικιλομορφία είναι θεμελιώδεις στον σημερινό κόσμο και γνωρίζουμε ότι χρειάζεται να γίνει ακόμη σημαντικό έργο. Η SIE είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με ορισμένους απίστευτους οργανισμούς που έχουν φέρει σημαντική αλλαγή και αντίκτυπο στη ΛΟΑΤΚ+ κοινότητα, όπως η GLAAD, το Trevor Project, Lτο arkin Street Youth Services, το Tokyo Rainbow Pride, η akt ή η Stonewall που επιχειρούν καινοτόμες συνομιλίες, διαμορφώσουν αφηγήσεις, και τελικά να επηρεάσουν εκατοντάδες ζωές κάθε μέρα. Εκτός αυτού, στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου, είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε ότι η SIE, μαζί με τις Sony Group και τις συνεργαζόμενες εταιρείες της Sony, εισάγει μια πολυετή συνεργασία και με το Tent. Μέσω προγραμμάτων καθοδήγησης και εθελοντισμού, το Tent Partnership for Refugees στοχεύει στο να αλλάξει τη ζωή των ΛΟΑΤΚ+ προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στις ΗΠΑ.»

pride playstation
pride playstation 4 theme wallpaper

Σχετικά με τον χώρο εργασίας αναφέρονται τα εξής:

«Η SIE έχει δεσμευτεί να είναι το «καλύτερο μέρος για εργασία και παιχνίδι» για όλες τις κοινότητες και εσωτερικά εκδηλώνεται μέσω των ομάδων υπαλλήλων μας, όπως το Pride @ PlayStation. Είναι ένα από τα «Εργατικά Δίκτυα» που δημιουργήθηκε από το PlayStation για να παρέχει έναν ασφαλή χώρο για να συναντήσετε, να χτίσετε και να προωθήσετε σχέσεις, να ανταλλάξετε σκέψεις και εμπειρίες, να εκπαιδεύσετε και να προωθήσετε την αλλαγή – εντός της SIE, του κλάδου, αλλά και πέραν αυτών.»

Όλες οι δραστηριότητες, οι συνεργασίες και οι πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην υποστήριξη της κοινότητας καθοδηγούνται ή ενημερώνονται από τις/τους ΛΟΑΤΚ+ υπαλλήλους και συμμάχους, που σχηματίζουν τα δίκτυα υπαλλήλων Pride @ PlayStation παγκοσμίως στη SIE. Η δουλειά τους εκτείνεται, για παράδειγμα, από τη συνεργασία με εσωτερικά τμήματα για να διαμορφωθούν οι διαδικασίες, και τα συμπεριληπτικά οφέλη για τα τρανς και τα non-binary εργαζόμενα άτομα, έως τις σημαντικές συνεργασίες με τους οργανισμούς που αναφέρονται παραπάνω.

Επίσης, γνωρίζατε ότι το Pride @ PlayStation ανακηρύχθηκε ένα από τα δέκα καλύτερα δίκτυα εργαζομένων από τα Βρετανικά LGBT Awards το 2019;

Για το Pride 2021, οι παγκόσμιες ομάδες Pride @ PlayStation φιλοξενούν μια σειρά εκπαιδευτικών και ενδυναμωτικών διαδικτυακών εκδηλώσεων στις εταιρείες SIE και Sony για να γιορτάσουν και να προβάλουν τη ΛΟΑΤΚ+ κοινότητα.
Δες και αυτό!