Σκωτία: Παίκτης ράγκμπι έπεσε θύμα ομοφοβικής επίθεσης

77
Στη Σκωτία, αρχηγός ομάδας ράγκμπι κάλεσε τον κόσμο να καταγγέλλει τα εγκλήματα μίσους, αφού ο ίδιος και ο σύντροφός του έγιναν έγιναν στόχος ομοφοβικής επίθεσης.

Μετά από ένα βράδυ που έπαιζαν ράγκμπι, ο Connor McKnight και ο φίλος του, διέσχιζαν τη γέφυρα Waverley του Εδιμβούργου όταν ήρθαν αντιμέτωποι με μια ομάδα ατόμων που τους άρχισε να τους φωνάζει ομοφοβικές προσβολές.

Ο 28χρονος McKnight, ο οποίος είναι υπαρχηγός της μοναδικής ομάδας ράγκμπι της Γλασκώβης που περιλαμβάνει ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, τους Glasgow Raptors, προκάλεσε τα άτομα, μόνο που ένας από αυτούς του επιτέθηκε, καταλήγοντας να τον τραυματίζει στο πρόσωπο.

Μιλώντας στην εφημερίδα Clydebank Post ενόψει της Εθνικής Εβδομάδας Ενημέρωσης για τα Εγκλήματα Μίσους, η οποία διαρκεί από τις 14 έως τις 21 Οκτωβρίου, ο McKnight δήλωσε: «Μια ομάδα τεσσάρων ατόμων μας φώναξε μια ομοφοβική προσβολή καθώς επιστρέφαμε στο ξενοδοχείο μας μετά τη νυχτερινή μας έξοδο.

«Τους αντιμετώπισα, αλλά δυστυχώς κατέληξε με έναν από αυτούς να με χτυπάει στο σαγόνι.

«Παίζω στη θέση του επιθετικού, επομένως δεν θα άφηνα κάποιον να μας μιλήσει έτσι.

«Αλλά ανησύχησα ότι τα πράγματα θα έφευγαν από τον έλεγχο μας αν ανταπέδιδα σωματικά. Έτσι αποφάσισα να φύγω αφού τους είπα ακριβώς τι σκέφτομαι γι’ αυτούς».

Ο McKnight δήλωσε ότι η επίθεση τον άφησε να αισθάνεται ανασφάλεια ακόμα και να κρατήσει το χέρι του συντρόφου του ή να δείξει οποιοδήποτε είδος τρυφερότητας δημοσίως.

Με αφορμή την Εθνική Εβδομάδα Εγκλημάτων Μίσους, είναι μέρος μιας εκστρατείας με το συμβούλιο της Γλασκώβης για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

«Το κατήγγειλα στην αστυνομία, αλλά δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε κανέναν», δήλωσε ο McKnight. «Είμαι ενήλικας και μπορώ να προσέχω τον εαυτό μου, αλλά τι θα γινόταν αν αυτό είχε συμβεί σε έναν νέο κουήρ άτομο, που ίσως να μην νιώθει τόση ασφάλεια με την ταυτότητά του;

«Τα εγκλήματα μίσους αυξάνονται και νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να τα καταγγέλλουν γιατί αν δεν το κάνουμε, τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ.

«Ευτυχώς, έχω την υποστήριξη όλων των συμπαικτών μου. Ωστόσο, κάποια ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μπορεί να μην έχουν ένα τέτοιο ισχυρό δίκτυο υποστήριξης».

Η δημοτική σύμβουλος Elaine McSporran, πρόεδρος της ομάδας εργασίας ευαισθητοποίησης της Γλασκώβης για τα εγκλήματα μίσους, χειροκρότησε τον Connor που μοιράστηκε την ιστορία του.

«Τα εγκλήματα μίσους είναι αποτρόπαια και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά σε αυτήν την πόλη», δήλωσε η McSporran.

«Η Γλασκώβη είναι μια συμπεριληπτική πόλη και προτρέπω θερμά όποιον έχει βιώσει έγκλημα μίσους ή έχει γίνει μάρτυρας αυτού, να το καταγγείλει είτε στην αστυνομία είτε μέσω ενός Κέντρου Αναφοράς Τρίτων, όπου θα λάβει υποστήριξη.

«Μόνο αν μιλήσουμε, μπορούμε να κατηγορήσουμε εκείνους που παραβιάζουν το νόμο επιτιθέμενοι λεκτικά ή σωματικά σε ανθρώπους, λόγω φυλής, τη θρησκείας, σεξουαλικής ταυτότητας, φύλου, ή και αναπηρίας».