Σεργουλόπουλος: «Το στερεότυπο είναι ότι δεν μπορούσα εγώ να γίνω πατέρας»

235
Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά», ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε για τη γονεϊκότητα και το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Ο παρουσιαστής τόνισε ότι «ένας άνθρωπος γίνεται γονιός γιατί θέλει να γίνει γονιός, το αισθάνεται. Πριν από μια 20ετία ήταν μια επιθυμία που την ξεστομίζεις σε ορισμένους ανθρώπους που βλέπεις. Να εκφράσεις αυτή την ανάγκη σου. Αυτό έρχεται να κολλήσει ότι τώρα που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο ότι δεν γίνεται να είναι όλοι έτσι κτλ. και θα δώσεις το ελεύθερο να κάνουν όλοι παιδιά. Θα κάνουν παιδιά αυτοί που θέλουν. Δεν θα γίνεις γονιός επειδή σου επιτρέπει ένα νομοσχέδιο».

Αναφερόμενος στη γονεϊκότητα, είπε ότι είναι ένας πολύ σοβαρός ρόλος που είτε το έχεις μέσα σου είτε όχι.

«Το να γίνεις γονιός είναι πολύ σοβαρό, το έχεις μέσα σου, το έχεις ανάγκη να γίνεις γονιός. Όπως και οι γυναίκες δεν γίνονται όλες μητέρες. Δεν ήταν σκέψη αλλά επιθυμία το να γίνω μπαμπάς. Είναι κάποια στερεότυπα που όποτε μπορούμε τα σπάμε. Σπάμε το στερεότυπο ότι ένας ομοφυλόφιλος θέλει να γίνει γονιός. Το στερεότυπο είναι ότι δεν μπορούσα εγώ να γίνω πατέρας, αυτό ήταν στο μυαλό μου. Όταν έχεις αυτή την επιθυμία θα το εκφράσεις με ένα ανίψι σου, ένα βαφτιστήρι σου. Μετά κάποια στιγμή είναι να γίνει, ήρθε η στιγμή να γίνει. Τη ζωή μου την παίρνω σταδιακά. Δεν κάνω προβλέψεις, ούτε σκέφτομαι τι θα κάνω στο μέλλον. Το πρόγραμμα φτάνει μέχρι το καλοκαίρι, ξέρω ότι θα κάνω διακοπές. Αλλά δεν βάζω στόχους μακροπρόθεσμους», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ενώ πρόσθεσε ότι «η κοινωνία έχει αγκαλιάσει τον γάμο σε όλες τις μορφές της», τόνισε ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες δεν αποτελούν ιδεολογία, αλλά σου έρχονται «όπου κι αν είσαι».

«Τι είναι γάμος σε μια κοινωνία; Θέλουμε να υπάρχει ένας γάμος και για εμάς και λες γιατί να υπάρχει; Η κοινωνία έχει αγκαλιάσει τον γάμο σε όλες τις μορφές της. Είναι κάτι που είναι σημαντικό της κοινωνίας. Και ως μέλος της κοινωνίας θες να μπεις σε αυτή τη φάση, να αναγνωρίζεσαι έτσι. Το ΛΟΑΤΚΙ είναι μια μεγάλη ομπρέλα που όταν το αναφέρουμε πρέπει να σκεφτόμαστε όλα τα άτομα. Κάτι που δεν έχει απασχολήσει πολύ σε αυτή τη φάση και ίσως απασχολήσει αργότερα. Θεωρούν ότι υπάρχει ένας αχαλίνωτος σεξουαλικός…ένα όργιο. Νομίζω είναι στον άνθρωπο. Το να είσαι γκέι, το να είσαι λεσβία, δεν είναι ιδεολογία. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι ιδεολογία. Σου έρχεται όπου και αν είσαι. Είτε είσαι φασίστας, είτε αριστερός είτε οτιδήποτε είσαι ιδεολογικά», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής αποκάλυψε ότι αν το κράτος του παραχωρούσε ίσα δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια, θα ήθελε να έχει «και δύο και τρία παιδιά».

«Νομίζω δουλεύουμε περισσότερο για την επόμενη γενιά. Χαίρομαι και είναι συγκινητικό ότι έχω παίξει ρόλο σε αυτό και το αισθάνομαι. Αισθάνομαι ότι το δικό μου σθένος και η υποδοχή του εαυτού μου και η άνευ όρων διεκδίκηση των δικαιωμάτων μου, έφερα κάτι που έπρεπε να βγει. Δεν είχα τον φόβο να κρύψω κάτι και μίλησα για αυτό. Είναι ένα νομοσχέδιο που θα φέρει τους ανθρώπους σε ισότητα, να χαρούν τη ζωή τους και να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους πιο εύκολα από εμείς. Πιστεύω ότι είμαι καλός μπαμπάς», συμπλήρωσε.