Η Emma Thompson του «Love Actually» πρόκειται να εμφανιστεί σε μια δραματική ταινία που απεικονίζει μια δικαστική υπόθεση-ορόσημο στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τον γάμο μιας τρανς γυναίκας.
Το «Hear Me Roar», το οποίο συνυπογράφουν η Lisa McMullin και η δικηγόρος Ashley Bayston, αναπαριστά την υπόθεση Bellinger εναντίον Bellinger στο Ανώτατο Δικαστήριο, στην οποία η Bayston αναμετρήθηκε με τη βρετανική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αλλάξει τη ζωή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στη Βρετανία.
Η Thompson αλλά και ο Christopher Eccleston «Doctor Who»του θα πλαισιωθούν από την πρώην πρωταγωνίστρια του «Emmerdale» Anna Friel και τον Julian Ovenden του «Bridgerton», την οποία θα σκηνοθετήσει η υποψήφια για βραβείο BAFTA Amy Coop.
Το δράμα ξεκινά με την Elizabeth Bellinger να συναντά την Bayston, την οποία υποδύεται η Friel, πριν παρακολουθήσει τη μάχη που έδιναν για τα επόμενα τρία χρόνια.
Την Bellinger θα υποδυθεί η Rebecca Root που πρωταγωνίστησε στις επιτυχίες του Netflix «The Queen’s Gambit» και «Sex Education».
Η Thompson δήλωσε: «Κλαίω σαν μωρό, είναι τόσο συγκινητικό και δυνατό και αστείο. Είναι μια σπουδαία ιστορία και σενάριο με υπέροχους χαρακτήρες. Το λάτρεψα και με συγκίνησε βαθιά. Είναι συναρπαστικό και βαθιά ουσιαστικό».
Η υπόθεση Bellinger εναντίον Bellinger, η οποία έφτασε για πρώτη φορά στο δικαστήριο το 2000, επικεντρώθηκε στην εκστρατεία της Elizabeth για τη νομική αναγνώριση της σχέσης της, αφού παντρεύτηκε τον Michael Bellinger – το μόνο άτομο που γνώριζε ότι ήταν τρανς – στο Southwark Register Office, στο Νότιο Λονδίνο, το 1981.
Υποστήριξε ότι η μη αναγνώριση της ταυτότητας φύλου της και του γάμου της αποτελούσε διάκριση και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της βάσει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Αφού έχασε στο Ανώτερο Δικαστήριο, πήγε την υπόθεσή της στη Βουλή των Λόρδων (τότε δεν υπήρχε Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου). Ωστόσο, αποφάσισαν ότι δεν μπορούσε να υπάρξει έγκυρη αναγνώριση του γάμου λόγω του φύλου που είχε αποδοθεί κατά τη γέννηση στην Elizabeth.
Η αναγνώρισή της ως γυναίκας σύμφωνα με τον νόμο του 1973 περί Γαμήλιων Διαφορών θα σήμαινε ότι οι όροι «άνδρας» και «γυναίκα» στη νομοθεσία θα αποκτούσαν νέα, διευρυμένη έννοια, αποφάνθηκαν οι Λόρδοι.
Ωστόσο, η υπόθεση-ορόσημο οδήγησε την κυβέρνηση να δημοσιεύσει τον Ιούλιο του 2003 ένα προσχέδιο του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Έλαβε τη βασιλική έγκριση τον Ιούλιο του 2004, επιτρέποντας στα τρανς άτομα να διορθώσουν τα στοιχεία στα έγγραφά τους, μεταξύ των οποίων κι αυτά στα έγγραφα του γάμου τους.