Σε ισχύ από εχθές οι gay γάμοι στη Σκωτία

17/12/2014

scotlandΑπό εχθές τα gay ζευγάρια στη Σκωτία απέκτησαν και επίσημα τη δυνατότητα να μετατρέψουν το σύμφωνο συμβίωσης που είχαν συνάψει σε γάμο. Οι πρώτοι γάμοι θα αρχίζουν να τελούνται στις 31 Δεκεμβρίου.

Οι πρώτοι που έκαναν ποδαρικό στο νέο νόμο ήταν οι Douglas Pretsell και Peter Gloster, ένα ζευγάρι που μετρά 7 χρόνια σχέσης. Οι δυο τους είχαν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης το 2010.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!