Ρατσιστικό σχόλιο για ποδοσφαιριστή έκανε ο Αχιλλέας Μπέος

13/02/2024
από
Μετά την ομοφοβική επίθεση προς τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Αχιλλέας Μπέος προχώρησε και σε ρατσιστικό σχόλιο εναντίον ποδοσφαιριστή.

Κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, δήμαρχος Βόλου, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλου, εξέφρασε μια έντονα ρατσιστική φράση στοχεύοντας τον Ανδρέα Τεττέι που αγωνίζεται για την Κηφισιά.

Συγκεκριμένα, σε μια στιγμή της αναμέτρησης ο Μπέος χαρακτήρισε τον παίκτη «μαϊμού», μια έντονα ρατσιστική λέξη η οποία στοχεύσει τα Μαύρα άτομα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο ποδοσφαιριστής σε δηλώσεις που έκανε στην Cosmote TV κατήγγειλε ότι δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από των πάγκο της αντίπαλης ομάδας.

«Θα ήθελα να πω για κάτι που άκουσα από τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας και δεν μάρεσε. Προσπαθούμε τόσο καιρό στην κοινωνία να τα αλλάξουμε όλα αυτά τα πράγματα και κάποιος με αποκάλεσε μαϊμού. Ήταν κάτι που είχα πολύ καιρό να ακούσω, γιατί τα προηγούμενα χρόνια το έχω ξανακούσει. Η αλήθεια είναι ότι με πείραξε πάρα πολύ», είπε αρχικά ο Ανδρέας Τεττέι.

Ο ίδιος πήγε προς τον διαιτητή για να του εξηγήσει τι συνέβη αλλά ήταν πολύ μακριά κα δεν άκουσε ώστε να υπάρξει κάποια παρέμβαση. «Βρισκόμαστε στο 2024 δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα», τόνισε.

Σύμφωνα με το Sport24, ο Ανδρέας Τετέι βρέθηκε στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσει κατόπιν αυτεπάγγελτων ενεργειών του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας.

Ο ποδοαφαιριστής δέχθηκε υποστήριξη και από την ομάδαου, η οποία δημοσίευσε και σχετική ανακοίνωση στα social media καταδικάζοντας το περιστατικό.

«Σε συνέχεια της καταγγελίας που έκανε ο Ανδρέας Τεττέι, μετά από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με την ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, παρουσιάζουμε ως ΠΑΕ Κηφισιά το στιγμιότυπο, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ο αξιωματούχος της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, που έκανε την ρατσιστική επίθεση στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας.

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ!», έγραψαν στο Instagram.

Για τη ρατσιστική επίθεση τοποθετήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την γραμματέα της ΚΕ του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, να προχωρά σε μια ανάρτηση στο X.

«Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει από καιρό. Την ίδια μέρα, ρατσιστική επίθεση Μπέου εναντίον του ποδοσφαιριστή Τεττέι και ομοφοβική εναντίον Κασσελάκη. Να πάψει η  ατιμωρησία Μπέου. Ο ρατσισμός, ο σεξισμός και η ομοφοβία δεν έχουν θέση στην κοινωνία, στον αθλητισμό και στην πολιτική», έγραψε συγκεκριμένα.
Δες και αυτό!