Το hashtag #ProudBoys χρησιμοποιείται από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα σε μια προσπάθεια να καταπνίξει τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία της ακροδεξιάς ομάδας Proud Boys, ποστάροντας πολύχρωμο περιεχόμενο και μοιράζοντας αγάπη.

Η ακροδεξιά ομάδα “λευκής ανωτερώτητας” βρέθηκε στα φώτα της δημοσιότητας χάρη στο πιο πρόσφατο debate μεταξύ του Donald Trump και του Joe Biden, στο οποίο ο αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να τους καταδικάσει.

“Κάντε πίσω και περιμένετε”ν, αυτό ήταν το καλύτερο που μπόρεσε να πει ο Donald Trump και η ομάδα Proud Boys έτρεξε κι έκανε το λόγια του Αμερικανού προέδρου σύνθημα, βάζοντας τα λόγια τουστο λογότυπό τους.

Παρόλα αυτά η “γκέι πλευρά του Twitter” δεν έχασε χρόνο. Με μπροστάρη τον George Takei, δε έχασε την ευκαιρία να θυμήσει στον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά και στην ακροδεξιά ομάδα, τι πραγματικά σημαίνει “Περήφανα Αγόρια” .

“Αναρωτιέμαι αν τα BTS και TikTok μπορούν να βοηθήσουν ΛΟΑΤ παιδιά με αυτό” , έγραψε σε ένα tweet. “Τι θα συνέβαινε αν γκέι άντρες βγάζαν φωτογραφίες που φιλιούνται με άλλους γκέι άντρες και κάνοντας γκέι πράγματα, ενώ χρησιμοποιούσαν το hashtag #ProudBoys. Βάζω στοίχημα ότι αυτό θα τους μπέρδευε αρκετά.” 

Το Twitter δεν έχασε χρόνο και άρχισε να ανεβάζει αναρτήσεις χρησιμοποιώντας το hashtag.

https://twitter.com/jonjafan2/status/1312632220201496576?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1312632220201496576%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pinknews.co.uk%2F2020%2F10%2F04%2Fproud-boys-hashtag-hijacked-lgbt-community-donald-trump-hate-group-queer-love%2F

Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι θα το ξανασκεφτούνε πριν χρησιμοποιήσουν αυτό το hashtag.