Πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας κλήθηκε να απαντήσει τρανσφοβική ερώτηση

29/08/2023
από
Η πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Julia Gillard μίλησε για την «αγάπη, τη συμπερίληψη και τον σεβασμό», αφού κλήθηκε να ορίσει τι είναι γυναίκα μετά από ερώτηση μιας TERF ακτιβίστριας.

Η Julia Gillard, η 27η πρωθυπουργός της Αυστραλίας από το 2010 έως το 2013 και η πρώτη γυναίκα που κατείχε ποτέ το υψηλότερο αξίωμα της Αυστραλίας, μίλησε για την πρόοδο σχετικά με τα έμφυλα δικαιώματα κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο πρωθυπουργικό γραφείο την Παρασκευή (25 Αυγούστου).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Gillard ρωτήθηκε από την ‘ακτιβίστρια’ Biddy O’Loughlin: «Τι είναι η γυναίκα;».

Η O’Loughlin συνέχισε: «Συμφωνείτε με τη γενική εισαγγελέα του Κουίνσλαντ και την υπουργό Γυναικών Shannon Fentiman ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, και με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου Sir Keir Starmer ότι ορισμένες γυναίκες έχουν πέος;».

Η Gillard απάντησε: «Νομίζω ότι πρέπει να απομακρυνθούμε από όλα αυτά και να το προσεγγίσουμε και πάλι από την αρχή λέγοντας στους εαυτούς μας το εξής: ως κοινότητα είμαστε γεμάτοι από ανθρώπους με διαφορετικές ιστορίες και διαφορετικές εμπειρίες ζωής.

«Ανάμεσα σε αυτή την πλούσια ποικιλομορφία … υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων που πιστεύουν πραγματικά ότι είναι παγιδευμένοι σε λάθος σώμα και θέλουν να αναγνωριστούν κι από τους άλλους ως αυτοί που πάντα ήξεραν ότι είναι».

Η πρώην πρωθυπουργός έκανε έκκληση για περισσότερη «αγάπη, συμπερίληψη και σεβασμό … σε κάθε ένα από αυτά τα άτομα» και δήλωσε ότι ζητήματα όπως οι ρυθμίσεις των φυλακών και η δικαιοσύνη στον αθλητισμό πρέπει να αντιμετωπιστούν χωρίς αποκλεισμούς.

Η Gillard ολοκλήρωσε την απάντησή της λέγοντας ότι μέρος της συμπερίληψης σημαίνει να αναφερόμαστε στους ανθρώπους «με τον τρόπο που θέλουν να τους αναφέρουν».

«Νομίζω ότι αν μπορούμε όλοι να το κάνουμε αυτό, μπορούμε κατά κάποιο τρόπο να αποσύρουμε την έντονη συζήτηση γύρω από αυτό.

«Και νομίζω ότι αυτό δημιουργείται συχνά για πολιτικούς λόγους – όχι επειδή είναι εγγενής στη συζήτηση».

Η Gillard δέχτηκε επίθεση από τους ακροδεξιούς ειδήμονες, όπως η αρθρογράφος Rita Panahi, η οποία την κατηγόρησε ότι «αποφεύγει απελπιστικά» την ερώτηση.

Η Gillard τάχθηκε υπέρ της ισότητας στον γάμο το 2012, παρά το γεγονός ότι ψήφισε κατά του νομοσχεδίου κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας της.

Στο Κολέγιο Δικαίου και Δικαιοσύνης της Μελβούρνης παραδέχθηκε ότι η θέση της στην αποτυχημένη ψηφοφορία του 2012 ήταν «ιδιότυπη». Είπε ότι «χώρες-κλειδιά» έχουν αγκαλιάσει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και, αν της δινόταν η ευκαιρία, θα ψήφιζε «ναι» για τη νομιμοποίησή του στην Αυστραλία.

Η ισότητα στον γάμο νομιμοποιήθηκε στην Αυστραλία τον Δεκέμβριο του 2017, αφού η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ψήφισε «ναι» στην ισότητα σε εθνική έρευνα για το θέμα.




Δες και αυτό!