Το πέμπτο pride στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα, ακόμα και εν μέσω του πολέμου. Αντί για παρέλαση, οι ακτιβιστές έδεσαν φιγούρες από χαρτόνι σε δέντρα.

Οι διοργανωτές της πορείας δήλωσαν ότι εκπροσωπούσαν ανθρώπους “που δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην πορεία για κάποιους λόγους“.

Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να προστατεύονται, ειδικά τώρα, κατά τη διάρκεια του πολέμου, όταν όλα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Δεν έχουμε ανοσία σε τίποτα“, δηλώνει μια εκ των διοργανωτών.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό του Kharkiv Pride στο Instagram, μόνο 100 άτομα μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση για λόγους ασφαλείας.

Η ανακοίνωση της σελίδας του Kharkiv Pride στο Instagram

Η πέμπτη πορεία του Kharkiv pride διήρκεσε περίπου μισή ώρα και εκτεινόταν για σχεδόν 2 χιλιόμετρα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μορφή καλλιτεχνικής παρέμβασης με συμμετοχή σχεδόν 100 ατόμων. Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους κινδύνους ασφαλείας που σχετίζονται με έναν πλήρους κλίμακας πόλεμο, αποφασίσαμε να διεξάγουμε την πορεία με δημιουργική μορφή, χωρίς να δημιουργήσουμε μαζικό πλήθος.

Στο κέντρο του Χάρκοβο εθελοντές τοποθέτησαν 100 φιγούρες ανθρώπων ζωγραφισμένες από τη μια πλευρά στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας, και από την άλλη στα χρώματα της rainbow σημαίας, που είναι το σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, οι φιγούρες των ανθρώπων παρέμειναν στον χώρο. Αυτές οι “αόρατες φιγούρες”, συμβολίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα του Χάρκοβο και όλης της Ουκρανίας που ζουν, αγαπούν και συνεχίζουν να κάνουν βήματα για την κοινή μας νίκη.

Αυτή η μορφή εξυπηρετεί τον κύριο σκοπό του Pride -να δημιουργήσει ορατότητα για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ακόμα και όταν ο κόσμος δεν μπορεί να βγει στους δρόμους της πόλης του και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.

Στην Ουκρανία εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο το ζήτημα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Αυτό το ζήτημα είναι ιδιαίτερα οξύ ενώπιον ενός πολέμου πλήρους κλίμακας, όταν ΛΟΑΤΚΙ+ στρατιωτικοί δεν μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματα που έχουν άλλες οικογένειες.

Ο Σύλλογος Γυναικών του Χάρκοβο “Σφαίρα” @sphere.wa, που φιλοξενεί το KharkivPride επί πέντε συνεχόμενα χρόνια, τονίζει την ανάγκη ισότητας γάμου για όλους τους ανθρώπους.

Ευχαριστούμε τη @national.police.ua και τη @patrolpolice_kharkiv για την εξασφάλιση του υψηλότερου επιπέδου ασφάλειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.