Το Σαββατοκύριακο που πέρασε είδαμε ένα τα πιο καλύτερα μουσικά crossover evens του Fortnite: The Rift Tour με την Ariana Grande. Παίκτριες/κτες που ιππεύουν μονόκερους σε ουράνια τόξα πάνω από τα σύννεφα με μια γιγαντιαία Ariana Grande να τραγουδά. Όνειρο!

Οι προηγούμενοι καλλιτέχνες περιλαμβάνουν τους Deadmau5, Travis Scott, και Marshmello, αλλά η Ariana είναι μακράν η μεγαλύτερη ποπ σταρ που εμφανίζεται στο παιχνίδι – ένα σημαντικό ορόσημο σε gaming–music crossover events.

Ωστόσο, ενώ άλλοι καλλιτέχνες εμφανίζονταν σε μια πιο τυπική εικονική σκηνή, ή πάνω σε έναν υπάρχοντα χάρτη, το «The Rift Tour» ήταν περισσότερο ένα παιχνίδι μέσα στο παιχνίδι.

Όπως τo Ratchet & Clank: Rift Apart, η συναυλία έδινε τη δυνατότητα σε παίκτριες/κτες να μπορούν να περνούν μέσα από ρήγματα, και να επισκέπτονται διαφορετικούς κόσμους σε κάθε ένα κομμάτι της Ariana.

Μία ανατολή ηλίου πάνω από τον ωκεανό, λαμπρές παστέλ φυσαλίδες στον ουρανό, ένας αυτοκινητόδρομος, σε χρώματα μπλε ροζ και λευκό που φωνάζει «δικαιώματα τρανς.» Υπήρχε ακόμη και ένα mini game σκοποβολής σε αεροπλάνο. Και φυσικά, ένα γιγαντιαίο άβαταρ της Ariana, που ανεβαίνει σε κάθε σκηνή, όλο λάμψη με μια κρυστάλλινη στολή, με τη χαρακτηριστική αλογοουρά της, και αστραφτερά φτερά, που την έκαναν να μοιάζει με summon του Final Fantasy. Στο τέλος, βγαίνει σιγά-σιγά από έναν κρυστάλλινο πλανήτη, καθώς οι παίκριες/τες πηδούν τριγύρω με χαμηλή βαρύτητα.

Το καλύτερο, όμως, απ’ όλα είναι ένας κόσμος εμπνευσμένος από το Escher, όπου η Ariana ανεβαίνει αργά μια σκάλα με αρχαιοελληνικές στήλες. Η ίδια μοιάζει με θεά. Οι παίκτριες/κτες μπορούν να ακολουθούν πύλες, που τους δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξουν την προοπτική. Αυτό ήταν η επιτομή των σουρεαλιστικών, όμορφων και αριστοκρατικών γραφικών, που προσφέρει το Rift Tour. Καλλιτεχνικά, αυτό ήταν ένα εκπληκτικό επίτευγμα.

Απλά, το όλο κόνσεπτ χρειαζόταν περισσότερο… Ariana. Το κύριο τμήμα ήταν μόλις επτά λεπτά και ήταν ένα μίγμα έξι κομματιών από τα πρόσφατα άλμπουμ της. Φυσικά, υπάρχουν πολλά κομμάτια για να διαλέξεις, αλλά μερικά από τα παλαιότερα (και καλύτερα) κομμάτια της μας έλειψαν – συγγνώμη, αλλά πού ήταν το “Into You”;

Η ίδια η Ariana έχει υποστηρίξει την εκδήλωση στα κοινωνικά της δίκτυα, αλλά η παρουσία της πραγματικής Ariana -όχι μόνο του άβαταρ- θα ήταν μια καταπληκτική προσθήκη. Δυστυχώς, η Lady Gaga δε συμμετείχε, παρά τις φήμες.

Ακόμα, ενώ οι αριθμοί δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει, το The Rift Tour είναι πιθανό να είναι το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία του Fortnite, όσον αφορά τη συμμετοχή του κοινού σε επίπεδο θεατών. Και ίσως και σε επίπεδο πωλήσεων: διατίθενται θεματικά κοστούμια και αντικείμενα για αγορά.

Το The Rift Tour είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μουσικής και παιχνιδιού, που συνδυάζονται για μια μοναδική εμπειρία. Οι εικονικές συναυλίες είναι αναμφίβολα το μέλλον.

Αν το χάσατε, μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ariana Grande στο The Rift Tour στο βίντεο που ακολουθεί: