Τα αποτελέσματα νέας έρευνα έδειξαν, ότι ο ρομαντισμός προστατεύει τους gay εφήβους και τις λεσβίες έφηβες, από το ψυχικό και συναισθηματικό άγχος.

Το να έχουν σύντροφο βοηθά τα έφηβα άτομα στο να ξεπερνούν πιο εύκολα τις οικογενειακές διαμάχες και στο να διαχειρίζονται θέματα που σχετίζονται με το coming out, ανακάλυψαν οι ερευνητές νέας μελέτης. Ο ρομαντισμός, όπως όλα δείχνουν, προστατεύει τους gay και τις λεσβίες στην εφηβεία τους.

Η έκθεση της έρευνας δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Abnormal Psychology και συμμετείχαν περισσότερα από 240 έφηβα LGBT άτομα, που απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη ρομαντική τους ζωή. Οι gay κι οι λεσβίες, όταν είναι σε σχέση στην εφηβεία τους, φαίνεται ότι είναι κατά 17% λιγότερο αγχωμένες κι αγχωμένοι. Αντίθετα, η bi νεολαία είναι κατά 19% περισσότερο αγχωμένη, όταν βρίσκεται σε μία σχέση. (Οι ερευνητές παραδέχθηκαν ότι δεν έκαναν αρκετή έρευνα για τη νεολαία των τρανς εφήβων για να βγάλουν κάποιο σημαντικό συμπέρασμα.)

Το άτομο με το οποίο έχουν σχέση είναι το πρώτο πρόσωπο στο οποίο θα πήγαιναν, αν είχαν κάποιο χαρούμενο νέο να μοιραστούν για να το γιορτάσουν, αλλά είναι και το πρώτο άτομο στο οποίο θα έτρεχαν, αν ήταν στεναχωρημένες/οι ή αν αναζητούσαν υποστήριξη σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι φοβερό” , δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Brian Mustanski στην The Washington Post.