Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

05/10/2015
από

Η 1η Οκτωβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει φόρο τιμής σε ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Ο διεθνή οργανισμός για τα ΛΟΑΤΙ δικαιώματα με έδρα τις Βρυξέλλες, ILGA-Europe, ετοίμασε για την μέρα ένα φιλμάκι αποδίδοντας έτσι φόρο τιμής σε ΛΟΑΤΙ άτομα της τρίτης ηλικίας. Άτομα που ενέπνευσαν τον δρόμο για την ισότητα όλων, σε όλη την Ευρώπη.

Για την παραγωγή η Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου πήρε μια συνέντευξη από τον δικό μας Αλέκο Μοδινό. Ευχαριστούμε τον Θεόδωρο Έλληνα για την βοήθεια του. Μοιραστείτε το, ως ένα απλό μικρό ευχαριστώ για τους ανθρώπους που πάλεψαν για να γίνει η Ευρώπη καλύτερη.

acceptCY

Η accept ΛΟΑΤ Κύπρου είναι η μοναδική εγγεγραμμένη ΛΟΑΤΙ οργάνωση στον έφορο σωματείων την Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτελείται από ενεργούς εθελοντές. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που απαρτίζεται και αφορά άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, ταυτότητας κοινωνικού φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνοτικής, πολιτισμικής, θρησκευτικής προέλευσης, γλώσσας, κατάστασης υγείας, σωματικής κατάστασης ή άλλου γνωρίσματος και διεκδικούμε σταθερά, αλλά δυναμικά την αποδοχή, την αλληλοαποδοχή, χειραφέτηση και αλληλοϋποστήριξη, εναρμονίζοντας σε ισότιμη βάση την κυπριακή κοινωνία με θέματα που αφορούν την ΛΟΑΤI κοινότητα.
Η ενέργειες μας επικεντρώνονται:
• Στην προάσπιση, διεκδίκηση και προώθηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των ΛΟΑΤΙ προσώπων και την καταπολέμηση των προκαταλήψεων, των στερεοτύπων, του στιγματισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού.
• Στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της ίδιας της κοινότητας αλλά και της κοινής γνώμης, της οικογένειας, των θεσμών, των οργανωμένων ή μη φορέων και της κοινωνίας γενικότερα σε θέματα σεξουαλικότητας, ταυτότητας κοινωνικού φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και σεξουαλικής υγείας.
ΛΟΑΤΙ: Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανς, Intersex.
Όραμα μας είναι η διαμόρφωση μιας κοινωνίας βασισμένης στο σεβασμό του κάθε ατόμου και της διαφορετικότητας του, απαλλαγμένης από διακρίσεις και προκαταλήψεις ιδίως όσο αφορά στο σεξουαλικό προσανατολισμό.
Δες και αυτό!