Παγκόσμια Ημέρα Ασεξουαλικότητας: Πέντε asexual τηλεοπτικοί χαρακτήρες

06/04/2024
από
Η Παγκόσμια Ημέρα Ασεξουαλικότητας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου ως μια προσπάθεια αναγνώρισης των asexual ατόμων και κατανόησης του ace φάσματος. Με αφορμή την ημέρα, εμείς σας παρουσιάζουμε πέντε τηλεοπτικούς asexual χαρακτήρες, γιατί η εκπροσώπηση είναι σημαντική!

Todd Chavez – BoJack Horseman

Todd Chavez from Bojack Horseman | CharacTour

Το BoJack Horseman έχει αναμφισβήτητα μια από τις πιο χαρακτηριστικές τηλεοπτικές αναπαραστάσεις της ασεξουαλικότητας με τον εκκεντρικό και αξιαγάπητο Todd (Aaron Paul). Η σεξουαλικότητα του Todd αναπτύχθηκε οργανικά παράλληλα με την εξελισσόμενη ιστορία της σειράς.

Η ασεξουαλικότητα του χαρακτήρα υπαινίχθηκε για πρώτη φορά στο φινάλε της τρίτης σεζόν, όταν παραδέχτηκε στην τότε φίλη του ότι δεν είναι ούτε γκέι ούτε στρέιτ, αλλά αντίθετα “μπορεί να μην είναι τίποτα”. Επιβεβαιώθηκε αργότερα στην τέταρτη σεζόν, όταν παραδέχτηκε στον φίλο του BoJack (Will Arnett) ότι «δεν νομίζει [ότι] επιτρέπεται να είναι ερωτευμένος», προτού κάνει coming out ως asexual σε μια συγκινητική στιγμή. Συνέχισε να μαθαίνει περισσότερα για την ταυτότητά του κατά τη διάρκεια της σεζόν και συμμετείχε σε συναντήσεις με άλλα άτομα στο ace φάσμα, κάνοντας φίλους και ανακαλύπτοντας περισσότερα για την κοινότητα.

Isaac – Heartstopper

Heartstopper' Season 2 - Is Isaac Asexual or Aromantic

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης σεζόν του Heartstopper, ένας από τους χαρακτήρες της βασικής ομάδας φίλων του Nick και του Charlie ξεκινάει ένα ταξίδι αυτογνωσίας γύρω από τη σεξουαλικότητά του. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Isaac αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι ίσως να βρίσκεται στο ace φάσμα. Αφού φιλάει ένα αγόρι από το σχολείο, το οποίο ενδιαφέρεται για εκείνον, συνειδητοποιεί ότι δεν επιθυμεί μια ρομαντική σχέση μαζί του. Τότε, αποφασίζει να μοιραστεί με τους φίλους του τη συγκεκριμένη εμπειρία, με τους τελευταίους να τον αποδέχονται πλήρως. Ενώ δεν λέει ποτέ ευθέως ότι είναι asexual, κατά τη διάρκεια της σεζόν, έχει μια συζήτηση με μια μεγαλύτερη μαθήτρια για την ace τέχνη. Αργότερα τον βλέπουμε να διαβάζει ένα σχετικό βιβλίο σε μια συγκινητική στιγμή, κατά την οποία μικρά μωβ φύλλα αιωρούνται γύρω του.

Elijah – Big mouth

YARN | Hey, Elijah. | Big Mouth (2017) - S06E08 Asexual Healing | Video clips by quotes | b3176f9c | 紗

Ο Elijah (με τη φωνή του Brian Tyree Henry) εμφανίστηκε στην έκτη σεζόν του Big Mouth, το οποίο έχει αποσπάσει πολλά θετικά σχόλια για τη ΛΟΑΤΚΙ+ εκπροσώπησή του, και με την είσοδο αυτού του νεαρού Μαύρου αγοριού προστέθηκε ένας ace χαρακτήρας στο ποικιλόμορφο σύνολο της σειράς. Στη σειρά, ο Elijah και η Missy αρχίζουν να βγαίνουν, αλλά εκείνος συνειδητοποιεί ότι δεν τρέφει τα ίδια συναισθήματα με εκείνη. Σε ένα δείπνο με την οικογένειά του, η θεία του αναφέρει ότι μπορεί να είναι asexual, όπως εκείνη, και εν τέλει εκείνος συνειδητοποιεί ότι νιώθει εγγύτητα με τη συγκεκριμένη ταυτότητα. Στο φινάλε της σειράς, ο Elijah κάνει coming out στη Μissy, η οποία τον αποδέχεται και οι δυο τους παραμένουν ζευγάρι.

Abbi Singh – The Imperfects

Netflix's The Imperfects: Plot, Cast, Release Date, and Everything Else We Know

Ένας από τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες της σειράς The Imperfects του Netflix, η Abbi Singh (Rhianna Jagpal), κάνει coming out ως asexual στο πρώτο επεισόδιο, και μάλιστα χρησιμοποιεί τη λέξη «ace», σε αντίθεση με πολλές σειρές που απλά υπονοούν την ασεξουαλικότητα των χαρακτήρων. Η Abbi είναι μια επίδοξη επιστήμονας που αναπτύσσει ικανότητες οι οποίες ειρωνικά κάνουν τους γύρω της να διεγείρονται και να έλκονται έντονα από αυτήν. Η Abbi δεν είναι aromantic και έλκεται από γυναίκες, καθώς κατά τη διάρκεια της σειράς μαθαίνουμε ότι έχει ρομαντική έλξη για έναν άλλο χαρακτήρα της σειράς, τη Hannah. Σε γενικές γραμμές, η Abbi ως μη Λευκή asexual λεσβία επιστήμονας είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας για την τηλεόραση!

O – Sex Education

Sex Education: Season 4 | Official Trailer | Netflix

Η O εμφανίζεται για πρώτη φορά στην τέταρτη σεζόν της σειράς, ως η αντίπαλος του Otis στο κολέγιο, έτσι μεγάλο μέρος της σεζόν περιστρέφεται γύρω από τις προσπάθειες του Otis να διεκδικήσει τη θέση του ως ο μοναδικός sex therapist σto κολέγιο. Κατά τη διάρκεια των παράξενων εκλογών τους, όπου οι φοιτητές ψηφίζουν για το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για να θεραπεύσει τα σεξουαλικά τους διλήμματα, ο Otis προσπαθεί να αποδείξει ότι η O είναι αναξιόπιστη και ακατάλληλη, αποκαλύπτοντας ότι έχει κάνει ghosting σε αρκετά πρώην άτομα. Τότε είναι που η Ο αναγκάζεται να κάνει coming out ως asexual. Πολλά άτομα έχουν κατακρίνει τον τρόπο αναπαράστασης του συγκεκριμένου χαρακτήρα, ως μοναχικό και εκκεντρικό, ενώ άλλα υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος προβολής της ασεξουαλικότητας.
Δες και αυτό!