Outview Film Festival – Κερδίστε προσκλήσεις (Part II)

06/05/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Δευτέρα και Τρίτη το πρόγραμμα του Outview συνεχίζεται κι εμείς σας δίνουμε την δυνατότητα να κερδίσετε προσκλήσεις για τις παρακάτω ταινίες.

Δευτέρα

Revealing Mr. Maugham (18.00) – 5 διπλές προσκλήσεις
Christopher and His Kind (21.30) – 1 διπλή πρόσκληση

Τρίτη

Ελληνικές Συμμετοχές (31 Δεκεμβρίου, Double Fault, Καλό Παιδί, Γυμνή Αλήθεια, Life and death of Celso Junior) (20.15) – 5 διπλές προσκλήσεις
The Night Watch (22.15) 1 διπλή πρόσκληση

Για να λάβετε μέρος, απλά στείλτε mail στο bm@avmag, με τον τίτλο της ταινίας που επιθυμείτε ή αφήστε comment με τον την ταινία που θέλετε να δείτε.

 

Revealing Mr. Maugham (Michael House, UK, 84’, 2012)

Για πρώτη φορά σε ταινία αποτυπώνεται η ζωή ενός από τους πιο παρεξηγημένους και σημαντικούς γκέι συγγραφείς, του W. Somerset Maugham, συγγραφέα των ‘Of Human Bondage’, ‘The Painted Veil’, ‘The Razors Edge’ και πολλών ακόμη κλασσικών ιστοριών. Τη ζωή του και τη δουλειά του αναλύουν συγγραφείς όπως ο Armistead Maupin και ο Alexander McCall-Smith αλλά και ειδικοί του έργου του όπως η Selina Hastings.

Επίσημη συμμετοχή London LGBT Film Festival

 

Christopher and his kind (Geoffrey Sax, UK, 90’, 2011)

Κατά τη δεκαετία του ’30, το Βερολίνο με τα καμπαρέ του είναι ένας πόλος έλξης για πολλούς νεαρούς που ψάχνουν μια πιο «πικάντικη» διασκέδαση. Έτσι καταφτάνει εκεί και ο συγγραφέας Κρίστοφερ Ίσεργουντ μαζί με τον στενό του φίλο, και ενίοτε εραστή του, τον ποιητή WH Auden. Η γκέι ζωή του Βερολίνου δεν είναι κάτι που ο Ίσεργουντ έχει συνηθίσει και αυτό που βιώνει στη νέα του πόλη, του είναι μεθυστικό. Μέσα σε τούτο το πλαίσιο αισθησιασμού κι επιθυμίας, ο Ίσεργουντ σύντομα μπλέκει σε ερωτικές περιπέτειες και ξεκινάει ένα ταξίδι ανακάλυψης του πραγματικού του εαυτού.

Ο συγγραφέας Κρίστοφερ Ίσεργουντ έγινε ιδιαίτερα γνωστός το 2009, μετά την μεταφορά του βιβλίου του “A Single Man” στον κινηματογράφο. Η ταινία χάρισε μάλιστα στον πρωταγωνιστή Colin Firth υποψηφιότητα για Όσκαρ. Άλλα γνωστά βιβλία του συγγραφέα είναι το «Mr Norris Changes Trains» και το «Goodbye to Berlin» τα οποία εκδίδονται συνήθως μαζί, σε μια συλλογή που ονομάζεται «Τhe Berlin Stories». Το θέμα αυτού το δίτομου έργου αποτελεί τη βάση του ντοκυμανταίρ Christopher and His Kind. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι ο συγγραφέας και το έργο του έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το συγγραφέα Truman Capote, μετά την γνωριμία τους στην Αμερική. Όσο για την προσωπική του ζωή, το 1953, στην ηλικία των 48 ετών, ο Ίσεργουντ γνώρισε τον Don Bachardy, ο οποίος ήταν τότε 18, και μείνανε μαζί μέχρι και τον θάνατο του, το 1986. Το σπίτι όπου έμενε στο Schöneberg του Βερολίνου, έχει μια αναμνηστική επιγραφή που δηλώνει το πέρασμά του από την πόλη.

Παραγωγή BBC

 

Ελληνικές Συμμετοχές

31 Δεκεμβρίου (Ιωάννα Βακάλη, Ελλάδα, 5’, 2012)
Double fault (Ελίνα Φέσσα, Ελλάδα/USA, 17’, 2010)
Το Καλό Παιδί (Menelas, Ελλάδα, 10’, 2012)
Η Γυμνή Αλήθεια (Menelas, Ελλάδα, 30’, 2012)
The life and death of Celso Junior (Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Ελλάδα, 48’, 2011)

 

The Night Watch (Richard Laxton, UK, 90’, 2011)

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Sarah Waters (Tipping the Velvet, Fingersmith), η ταινία διαδραματίζεται στο Λονδίνο την δεκαετία του ’40, όπου βλέπουμε τις ζωές τεσσάρων νεαρών ανθρώπων καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι ζωές συνδέονται μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι κοινωνικές συμβάσεις έχουν καταριφθεί και τα τέσσερα αυτά νεαρά άτομα βρίσκουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τηνσεξουαλικότητα τους. Οι Kay, Helen, Viv και Duncan απολαμβάνουν μια ελευθερία που δεν έχουν ξαναζήσει.

Η ταινία ξεκινά το 1947 όταν η Βρετανία προσπαθεί να ορθοποδήσει μεταπολεμικά. Η Kay είναι στοιχειωμένη από μια προσωπική απώλεια, ενώ οι Helen και Viv έχουν ένα γραφείο συνοικεσίων και προσπαθούν να βοηθήσουν τον κόσμο να βρει την αγάπη. Από εκεί η ταινία γυρνάει πίσω χρονικά και μας ξεδιπλώνει μαγευτικά πώς δημιουργήθηκαν οι σχέσεις τους και το πώς ενώθηκαν οι ζωές τους.

“Μια έξοχη μεταφορά του πλούσιου διηγήματος της Sarah Waters”
Daily Telegraph

“Πανέμορφο”
Guardian

“Μερικές φορές σε πιάνει απόγνωση, μερικές φορές ποιητικό αλλά πάντα καθηλωτικό, έξοχο δράμα”
Mirror




Δες και αυτό!