Όταν γνωστά πρόσωπα της ιστορίας μεταμορφώνονται σε drag queens

27/02/2014
antivirus magazine διαφήμιση

obamaΈχετε σκεφτεί πως θα έμοιαζαν συγκεκριμένες ιστορικές φιγούρες, αν είχαν ακολουθήσει ένα εναλλακτικό πιο drag μονοπάτι.

Ο καλλιτέχνης Saint Hoax όχι μόνο το σκέφτηκε αλλά το έκανε και πράξη. Μέσα από την αμφιλεγόμενη συλλογή του «War Drags You Out» μας παρουσιάζει το drag alter-ego ανδρών που έμειναν στη ιστορία (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο).

Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί και ο ίδιος, η συνταγή για μια ιδανική drag queen απαιτεί:

  • Ένα πιασάρικο όνομα
  • Μια έντονη προσωπικότητα
  • Ένα χαρακτηριστικό κοστούμι
  • Μια ιδιαίτερη κόμμωση
  • Ένα σήμα κατατεθέν
  • Μια πονηρή ομάδα δημοσίων σχέσεων

«Πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι χρειάζεται ακριβώς η ίδια διαδικασία για να δημιουργήσεις έναν ηγέτη. Μια σειρά από εικόνες με το μουστάκι του Hitler, το τουρμπάνι του Bin Laden, την εκστρατεία του Obama και το ναρκισσισμό του Saddam κατέκλυσαν το μυαλό μου και με έκαναν να σκεφτώ ότι πίσω από κάθε «μεγάλο άνδρα» κρύβεται και μια βασίλισσα.

Όπως οι drag Queens, έτσι και οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να ψυχαγωγούν και να παρουσιάζουν λόγους μπροστά σε κόσμο. Αντίθετα όμως με τις drag queens, οι αρχηγοί αυτοί δεν ξέρουν πότε να βγάλουν το κοστούμι τους.»

Hitleria Hysteria
Madame O’ Sane
Vladdy Pushin
Baricka O’Bisha
Ossie B
Georgia Buchette
Queen Abby

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!