Όρεγκον: σύγκρουση ακροδεξιών ομάδων σε εκδήλωση του Pride

74
Οι επιθέσεις σε Pride ανά τον κόσμο συνεχίζονται, με δύο συλλήψεις να πραγματοποιούνται σε εκδήλωση του Pride στο Όρεγκον, μετά τη σύγκρουση δύο ακροδεξιών ομάδων. 

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου φεστιβάλ Pride Night της πόλης το Σάββατο (24 Ιουνίου) δείχνει μια ομάδα της ακροδεξιάς οργάνωσης Proud Boys να έρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμέτωπη με μια άλλη ομάδα μασκοφόρων διαδηλωτών, όπως ανέφερε το Oregon Live.

Οι αναφορές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Mediaite υποστηρίζουν ότι η άλλη ομάδα ήταν μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης Rose City Nationalists και ότι η σύγκρουση συνέβη αφού και οι δύο έφτασαν για να διαμαρτυρηθούν κατά της εκδήλωσης του Pride.

Στη συνέχεια οι δύο παρατάξεις ήρθαν αντιμέτωπες, με τα μέλη των Proud Boys να κρατούν κοντάρια με σημαίες και να προσπαθούν να σκίσουν τις μάσκες από τα πρόσωπα της αντίπαλης ομάδας, κοντά στο σημείο όπου είχαν συγκεντρωθεί τα συμμετέχοντα άτομα στην εκδήλωση Pride για να μαζέψουν χρήματα για την τοπική ΛΟΑΤΚΙ+ νεολαία.

Στο βίντεο της διαμάχης, η οποία φέρεται να ξεκίνησε επειδή η μία ακροδεξιά ομάδα πίστευε ότι η άλλη περιείχε μυστικούς πράκτορες του FBI, ακούγονται φωνές όπως «get the f**k out of here» and «be gone, b***h».

Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης του Όρεγκον, Shaun Davis, δήλωσε στο Oregon Live ότι οι αστυνομικοί έφτασαν αμέσως μετά την αναφορά της αντιπαράθεσης και ότι οι ομάδες είχαν ήδη αρχίσει να διαλύονται.

«Εξετάζουμε τα βίντεο που έχουν εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δούμε αν μπορούμε να αναγνωρίσουμε τους ανθρώπους», είπε.

Το μέσο ενημέρωσης πρόσθεσε ότι δύο άτομα είχαν συλληφθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά και έκτοτε έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Οι Proud Boys, οι οποίοι συμμετείχαν στην έφοδο στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2021, έχουν γίνει γνωστοί για τις διαμαρτυρίες τους σε ΛΟΑΤΚΙ+ εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Drag Queen Story Hours, αν και πολλές από τις αντιδιαδηλώσεις τους έχουν αντιμετωπιστεί με κύμα υποστήριξης προς την κουήρ κοινότητα.

Τον περασμένο μήνα, αναφέρθηκε ότι η ομάδα σχεδίαζε αρκετές διαμαρτυρίες για να διαταράξει εκδηλώσεις Υπερηφάνειας σε όλη την Αμερική, με ένα μέλος να φέρεται να λέει ότι οι Proud Boys θα πρέπει να «επικεντρωθούν στην αγάπη των στρέιτ και στην αγάπη των στρέιτ ζωών μας» και ένα άλλο μέλος να ισχυρίζεται ότι η ομάδα θα πρέπει να «πάει να εκφοβίσει τις αδερφές».