Οpen Call: Queer Art 2 -“Human Cast” Inclusive Art Festival

10/11/2023
από
Μετά την περσινή επιτυχημένη ομαδική έκθεση, το HUMAN CAST επαναλαμβάνει ένα ανοιχτό κάλεσμα προς εικαστικ@ καλλιτέχν@ για την συμμετοχή τους στην νέα Εικαστική έκθεση με τίτλο “Queer Art 2”, στο πλαίσιο του 2oυ Πολυθεματικού Φεστιβάλ “Human Cast” Inclusive Art Festival.

Την φετινή θεματική της έκθεσης ορίζει η ανησυχητική αύξηση της βίας κατά των LGBTQI+ ανθρώπων σε παγκόσμιο και εγχώριο επίπεδο. Ο στόχος της έκθεσης είναι να εξερευνήσει το πώς η τέχνη και οι καλλιτεχνικές πρακτικές μπορούν να διαταράξουν την εσωτερικευμένη και εξωτερικευμένη βία και μίσος εναντίον των LGBTQI+ ταυτοτήτων μέσα στην κοινωνία. Με το δεδομένο ότι η τέχνη έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην έκθεση και αποκλιμάκωση πράξεων βίας σε διάφορες κοινωνικές καταστάσεις, η έκθεση θέλει να διερευνήσει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει αυτή στο να γίνουν ορατές οι αποσιωπημένες εμπειρίες βίας των queer ατόμων, να αποκαλύψει την δύναμη, τα προνόμια, και την προκατάληψη των φορέων της βίαιης συμπεριφοράς και φυσικά, να παρουσιάσει τον αντίκτυπο που έχει το τραύμα και η καταπίεση στη σωματική, ψυχική, συναισθηματική και πνευματική ευημερία των LGBTQI+ ατόμων.

Μέσα από την έκθεση και το ΠΑΝΕΛ συζήτησης, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των καλλιτεχνών και του κοινού, θα γίνει προσπάθεια χαρτογράφησης του πώς η τέχνη μπορεί να γίνει ένα παράθυρο ανοιχτό για ανάσα, προσφέροντας παρηγοριά και κάθαρση, στην ψυχική και σωματική βία που δέχονται οι queer ταυτότητες, και κυρίως να γίνει ένας διάλογος με κατεύθυνση την σύντριψή της και το σπάσιμο των δομών αυτής μέσα από την τέχνη.

Οι εικαστικοί καλλιτέχνες (ζωγραφική, φωτογραφία, κολάζ, γλυπτική, ηχητικά, installations κ.α.) καλούνται να στείλουν φωτογραφίες και σύντομες περιγραφές των έργων τους με την σχετική θεματολογία και ένα σύντομο βιογραφικό τους (σε αρχείο word), προκειμένου να συμμετέχουν στην έκθεση που θα έχει έναρξη στις 7 Δεκεμβρίουκαι θα διαρκέσει για όλες τις μέρες του φεστιβάλ.

Τα επιλαχόντα έργα θα εκτεθούν στον πολυχώρο HGW std (Μαυρομιχάλη 138, Αθήνα). – Προσβάσιμος χώρος σε άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο.

Το κείμενο και την έκθεση επιμελείται ο Νάσος Κατσιαούνης.


Πληροφορίες:

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων: 20η Νοεμβρίου
Email υποβολής έργων: 
[email protected]
Ιστοσελίδα:humancast.org

#inclusiveartfestival #humancastorg #inclusivity #diversity
Δες και αυτό!