Ομοφοβική μεταχείριση γκέι άνδρα σε οίκο ευγηρίας στο Λονδίνο

17/08/2023
από
Ένας γκέι άνδρας δέχτηκε επίθεση από το προσωπικό οίκου ευγηρίας του Λονδίνου, με αποτέλεσμα να του δημιουργηθεί ένα έγκαυμα. Ο σύντροφος του άτυχου άνδρα έλαβε αποζημίωση ύψους 30.000 λιρών. 

Ο Glynn, ο οποίος πέθανε προτού το Συμβούλιο Lambeth καταβάλει την αποζημίωση, είχε άνοια και ζούσε σε ίδρυμα φροντίδας του Croydon το 2018, επειδή η τοπική αρχή δεν μπορούσε να παράσχει στέγαση κοντά στο σπίτι του στο Brixton.

Εντελώς αβοήθητος

Ο σύντροφος του Glynn, Ted Brown, δήλωσε ότι, “κατά τη διάρκεια της παραμονής του Glynn στο ίδρυμα υπέστη μώλωπες σε όλο του το σώμα και ένα έγκαυμα από τσιγάρο στο πίσω μέρος του χεριού του ως αποτέλεσμα της κακοποίησης από ορισμένους από το προσωπικό, σύμφωνα με το BBC.

Ισχυρίστηκε ότι τον προειδοποίησαν δύο άλλοι ΛΟΑΤΚΙ+ ένοικοι του ίδιου ιδρύματος να μην πει στο προσωπικό ότι ήταν ζευγάρι γιατί “αυτό δεν θα είναι καλό για κανέναν από τους δύο.

Μετά την ανακάλυψη της κακοποίησης, ο Brown δήλωσε ότι αισθάνθηκε εντελώς αβοήθητος. Το ζευγάρι μήνυσε το Συμβούλιο του Lambeth το 2021.

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου ζήτησε συγγνώμη για τις εμπειρίες του ζευγαριού και πρόσθεσε: “Όταν έγιναν καταγγελίες για κακοποίηση, διερευνήθηκαν πλήρως από το Συμβούλιο του Croydon και το αποτέλεσμα κοινοποιήθηκε στην αστυνομία για περαιτέρω ενέργειες.

Είπαν ότι το συμβούλιο συνεργάζεται με τις σχετικές οργανώσεις, ώστε να μπορεί να “ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες των ηλικιωμένων ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που λαμβάνουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο ίδρυμα, έχουν υπάρξει κι άλλες καταγγελίες στο παρελθόν. Ένας καταγγέλλων, ο οποίος δεν εργάζεται πλέον στο κέντρο περίθαλψης, παραδέχτηκε ότι ο χώρος εργασίας του δεν ήταν safe space για να είναι κανείς γκέι και δήλωσε ότι η καρδιά του ράγισε όταν συνειδητοποίησε ότι ένας ΛΟΑΤΚΙ+ κάτοικος είχε μετακομίσει.

Έκαναν τη ζωή αυτού του ανθρώπου κόλαση από την αρχή, κάποιοι υπάλληλοι απλώς παρακολουθούσαν αυτό το άτομο και δεν μιλούσαν καθόλου, αλλά άλλοι του επιτέθηκαν σωματικά και λεκτικά.

Το ανέφερα, αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Προσπάθησα παντού, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Με αντιμετώπιζαν ως το πρόβλημα επειδή το ανέφερα.
Δες και αυτό!