Ομοφοβική επίθεση στο Ηράκλειο Κρήτης: «Αν είχα ένα όπλο θα σας σκότωνα»

20/07/2023
φωτογραφία αρχείου
Ακραία ομοφοβικά σχόλια και απειλές δέχθηκε μια παρέα τεσσάρων ατόμων στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Σύμφωνα με τον Ν. το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν φεύγοντας από το μαγαζί που βρισκόντουσαν, κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς το αμάξι. Σε ένα σημείο του δρόμου η παρέα παρατήρησε μια ομάδα αγνώστων να περιμένουν σε ένα στοπ. «Ήταν συνολικά 8 άτομα, πάνω σε 4 μηχανάκια», εξηγεί ο Ν. «Περίμεναν σε ένα “στοπ” του δρόμου, αλλά όταν μας είδαν στάθηκαν εκεί να μας περιμένουν. Ο υπόλοιπος δρόμος ήταν άδειος. Όσο πλησιάζαμε εκείνοι έκαναν ομοφοβικά σχόλια: “Που πας μωρή πουστάρα”, “θα σε γαμήσω” και τέτοια». 

Η παρέα προσπάθησε να τους προσπεράσει μη δίνοντάς τους σημασία. Όταν, ωστόσο, κάποιο από τα παιδιά κοίταξε έναν από τους οδηγούς (που δε φορούσε κράνος), εκείνος ξεκίνησε και τις απειλές. «Τι κοιτάς μωρή πουστάρα; Θα πεθάνετε», ενώ σύμφωνα με τον Ν. ο άγνωστος ομοφοβικός έφτασε στο σημείο να τους πει ότι «αν είχα ένα όπλο θα σας σκότωνα αυτή τη στιγμή. Να φοβάστε».

Ο Ν. μάς εξηγεί πως, αν και έχει βιώσει αντίστοιχα περιστατικά στον παρελθόν, σοκαρίστηκε από αυτή την απειλή. «Από τη συμπεριφορά του φαινόταν να το εννοεί. Φοβήθηκα».

Όσο η παρέα των παιδιών απομακρυνόταν τόσο εκείνοι συνέχιζαν να τους πλησιάζουν με τα μηχανάκια βρίζοντας τους και εκτοξεύοντας απειλές. «Αυτό έγινε τρεις φορές, μέχρι που στρίψαμε σε ένα στενό, όπου είχαμε το αμάξι. Ευτυχώς είχαν φύγει».

Η πρώτη κίνηση του Ν. ήταν να καλέσει την αστυνομία, η οποία τον ενημέρωσε ότι θα στείλει περιπολικό. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων. «Δεν είχα συγκρατήσει τις πινακίδες από τα μηχανάκια και ήταν σαν να με αποθάρρυναν να κάνω μήνυση», αναφέρει ο Ν. «Είχαμε ωστόσο την περιγραφή του ενός που δεν φορούσε κράνος. Θα μπορούσαν να τον εντοπίσουν από τις κάμερες. Είπαν ότι θα το ψάξουν».

Τελειώνοντας, ο Ν. εξηγεί πώς μπήκε στη διαδικασία να κάνει μήνυση αλλά και να μιλήσει για αυτό, γιατί θέλει να δείξει πώς δεν είναι εντάξει να συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά και πως δεν πρέπει να κανονικοποιούμε όλη αυτή τη βία που βιώνουμε τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. «Νιώθω ότι έχω συνηθίσει αυτή τη βία και αυτό δεν είναι σωστό», λέει χαρακτηριστικά. «Πρέπει κάτι να κάνουμε».

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!