Ομοφοβική ανάρτηση στο Instagram ευθύνεται για την αυτοκτονία μαθητή στις ΗΠΑ

0
209
TW: Αυτοκτονία
Η οικογένεια ενός 14χρονου αγοριού που έβαλε τέλος στη ζωή του κατηγόρησε μια ομοφοβική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον θάνατό του.

Ο Salvador Rios πέθανε στις 15 Αυγούστου στο σπίτι ενός μέλους της οικογένειάς του μετά από μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τον στοχοποιούσε με ομοφοβικές ύβρεις.

Ο θάνατος του εφήβου, ο οποίος ερευνάται από την αστυνομία, επήλθε πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά στο Standley Middle School στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Μιλώντας στο ABC10, όπως αναφέρει η Mirror, η αδελφή του, Aleah, δήλωσε ότι μια ανώνυμη ανάρτηση είχε κοινοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ημέρα του θανάτου του αδελφού της.

Μια ανάρτηση κατέστρεψε όχι μόνο τη ζωή του αδελφού μου, αλλά και τη δική μου ζωή, τη ζωή της οικογένειάς μου. Νιώθω σαν να λείπει ένα κομμάτι της καρδιάς μου“.

Πριν από την ανάρτηση στο Instagram, η οποία έκτοτε έχει διαγραφεί, ο αδελφός της ήταν ενθουσιασμένος με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, δήλωσε η ίδια.

Κάποιος δημοσίευσε μια φωτογραφία του, κάνοντας έντονα ομοφοβικά σχόλια, αποκαλύπτοντας προσωπικές πληροφορίες που είχε μοιραστεί μόνο με λίγα άτομα“.

Ο Salvador βίωσε για πρώτη φορά την ομοφοβία αφού έκανε coming out ως γκέι στην έκτη δημοτικού, σε ηλικία μόλις 12 ετών, σύμφωνα με τα λόγια της αδελφής του. Του επιτέθηκαν αρκετοί μαθητές καθώς επέστρεφε στο σπίτι του από το Marston Middle School. Η οικογένειά του ανακάλυψε αργότερα ότι βίωνε εκφοβισμό από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Μελέτη με επικεφαλής ερευνητές του University College London (UCL), που δημοσιεύθηκε στο διεθνές περιοδικό Social Psychiatry and Psychiatric Epidemiology, διαπίστωσε ότι οι λεσβίες, οι γκέι και οι bi έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες σε σχέση με τα straight άτομα να έχουν σκέψεις αυτοκτονίας ή να αυτοτραυματιστούν.