Συμμετέχοντα στην καμπάνια Youth Demand έκαναν παρέμβαση στο Pride του Λονδίνου, ρίχνοντας κόκκινη μπογιά στο άρμα της αμερικανικής εταιρείας CISCO, η οποία έχει δεσμούς με τον ισραηλινό στρατό.
Η Youth Demand περιγράφει τον εαυτό της ως μια εκστρατεία αντίστασης υπό μια ηγεσία νέων που αγωνίζεται για τον τερματισμό της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη και σε όλο τον κόσμο ως αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης.
Η ομάδα απαιτεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επιβάλει εμπορικό εμπάργκο στο Ισραήλ και να συγκεντρώσει 1 τρισεκατομμύριο λίρες από τις μεγάλες εταιρείες ορυκτών καυσίμων για να αποζημιώσει τις χώρες που έχουν υποστεί ζημίες από την καύση ορυκτών καυσίμων.
Το Σάββατο (5 Ιουλίου) πραγματοποιήθηκε η 53η Πορεία Υπερηφάνειας του Λονδίνου, με διαδρομή από το Hyde Park Corner, μέσω του Piccadilly Circus, μέχρι την Trafalgar Square και με τερματισμό στο Whitehall Place.
Το μεσημέρι, τέσσερα συμμετέχοντα στην Youth Demand έριξαν κόκκινη μπογιά στο άρμα της Cisco καθώς περνούσε από το Piccadilly, πριν καθίσουν στο δρόμο και κολλήσουν πάνω του, φωνάζοντας «σας κατηγορούμε για γενοκτονία».
Η πορεία καθυστέρησε για μία ώρα, καθώς η ομάδα απομακρύνθηκε και πέντε άτομα συνελήφθησαν από την Μητροπολιτική Αστυνομία.
Σε ένα δελτίο τύπου που μοιράστηκε η ομάδα, δημοσιεύτηκαν δηλώσεις των ατόμων που συμμετείχαν στη διαδήλωση.
Η 22χρονη Reya Wood, φοιτήτρια από το Swansea, δήλωσε ότι έκαναν τη διαδήλωση για να «υπογραμμίσουν τη συνενοχή της εταιρείας στη γενοκτονία και τον τρόπο με τον οποίο κρύβουν τα εγκλήματά τους πίσω από το pinkwashing».
«Ως κουήρ γυναίκα, αυτή η δράση έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα», είπε η Wood. «Αρνούμαι να παραμείνω αμέτοχη και να επιτρέψω την εκμετάλλευση της κουήρ ταυτότητάς μου για εμπορικό κέρδος από τους εγκληματίες πολέμου».
Το 22χρονο φοιτητ@ από το Λονδίνο Monday-Malachi Rosenfeld είπε επίσης ότι διαδήλωσε επειδή «η κουήρ απελευθέρωση και η απελευθέρωση των Παλαιστινίων πάνε χέρι-χέρι», προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να έχουμε το ένα χωρίς το άλλο».
Το Rosenfeld δήλωσε: «Δεν μπορεί να υπάρχει γιορτή ή χαρά όταν εταιρείες όπως η Cisco παρέχουν τεχνολογία που βοηθά το Ισραήλ να σφαγιάζει, να εκτοπίζει και να λιμοκτονεί κουήρ Παλαιστίνιους, τις οικογένειές τους και δεκάδες χιλιάδες άλλους στη Γάζα.
«Το London Pride δεν έχει καμία δουλειά να δέχεται χορηγίες από εταιρείες που επωφελούνται από τη γενοκτονία και προσποιούνται ότι νοιάζονται για τα κουήρ άτομα».