Ο μεγαλύτερος «περήφανος» ποδηλατοδρόμος στα χρώματα της σημαίας του ουράνιου τόξου παρουσιάστηκε στην Ολλανδική πόλη της Ουτρέχτης. Συγκεκριμένα, στο πάρκο Επιστημών του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης μπορείς να κάνεις ποδήλατο στον πολύχρωμο ποδηλατόδρομο, μήκους άνω των 570 μέτρων. Οι οχτώ χρωματιστές λωρίδες περιλαμβάνουν έξι στα βασικά χρώματα της pride σημαίας συν δυο (μαύρο και καφέ), που συμβολίσουν τη φωνή των μαύρων και σκουρόχρωμων LGBTQI μελών της κοινότητας.

Η ιδέα ανήκει στον 22χρονο φοιτητή Elias van Mourik, ο οποίος δήλωσε:

«Στο πάρκο επιστήμων της Ουτρέχτης ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν πάρα πολλοί άνθρωποι. Είναι λοιπόν ευκαιρία αυτός ο ποδηλατόδρομος να γίνει ένα σύμβολο αποδοχής για όλα τα άτομα.» 

«Θέλουμε να δείξουμε ότι το κάθε άτομο μπορεί να είναι ο εαυτός του και είναι καλοδεχούμενο όπως είναι» αναφέρει η Elena Valbusa, υπεύθυνη πολυπολιτισμικότητας του Πανεπιστημίου. «Οποιοδήποτε άτομο, ανεξάρτητα από το χρώμα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το πολιτισμικό του υπόβαθρο, αλλά και ανεξάρτητα από το οικογενειακό εισόδημα ή το επίπεδο αναπηρίας που βρίσκεται. Προτιμούμε να δίνουμε έμφαση στο κάθε άτομο ξεχωριστά. Στα ταλέντα του και στις δεξιότητές του και να προσφέρουμε το κατάλληλο έδαφος για να τα αναπτύξει περεταίρω.» 

Η Ολλανδία θεωρείται μια από τις πιο προοδευτικές χώρες στον κόσμο. Το 2001, υπήρξε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.