Στα φετινά βραβεία Grammy φιλοξενείται η πρώτη υποψηφιότητα για τρανς ποπ τραγουδίστρια, με την Kim Petras, αλλά δεν είναι η πρώτη τρανς γυναίκα, που κερδίζει υποψηφιότητα. Αρκετές άλλες τρανς γυναίκες και μερικά non-binary άτομα έχουν προταθεί και έχουν κερδίσει Grammy στο παρελθόν.

Ακολουθεί μια αναδρομή οκτώ πρωτοποριακών τρανς καλλιτέχνιδων/χνών, που εξασφάλισαν υποψηφιότητες για Grammy!

Sam Smith

To non-binary άτομο Sam Smith κέρδισε τέσσερα Grammy το 2015, αλλά αυτό ήταν πριν κάνει coming out ως non-binary. Με την υποψηφιότητά του για το “Unholy”, παίρνει την πρώτη του υποψηφιότητα για Grammy ως non-binary άτομο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAM SMITH (@samsmith)


Kim Petras

Με το “Unholy”, η τρανς ποπ τραγουδίστρια Kim Petras εξασφάλισε την πρώτη της υποψηφιότητα για Grammy, σε συνεργασία με το Sam Smith. Είναι η πρώτη τρανς καλλιτέχνιδα, που προτάθηκε στην κατηγορία Καλύτερης Ποπ Ντούο/Ομαδικής Ερμηνείας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη kim petras (@kimpetras)


Wendy Carlos

Η συνθέτρια ηλεκτρονικής μουσικής Wendy Carlos κέρδιζε Grammy ως τρανς γυναίκα όλη τη δεκαετία του ’60. Το άλμπουμ της το 1968 “Switched-On Bach” έφερε επανάσταση στη μουσική συνθεσάιζερ και κέρδισε τρία Grammy.


Sophie 

Η παραγωγός, DJ, και τραγουδοποιός, Sophie, πέθανε τραγικά το 2021, αλλά στη σύντομη ζωή της, εξασφάλισε μια υποψηφιότητα για Grammy το 2019, για το καλύτερο χορευτικό άλμπουμ ηλεκτρονικής μουσικής, με το άλμπουμ της “Oil of Every Pearl’s Un-Insides.”


Jackie Shane

Η Jackie Shane καταγόταν από το Νάσβιλ του Τενεσί, αλλά έγινε διάσημη παίζοντας στο Τορόντο του Οντάριο τη δεκαετία του ’60. Το 2017, η μουσική της επανεκδόθηκε σε ένα διπλό LP, που ονομάζεται “Any Other Way”. Το άλμπουμ προτάθηκε για το καλύτερο ιστορικό άλμπουμ στα Grammy.


Arca

Η μουσικός και παραγωγός από τη Βενεζουέλα, Arca, ήταν υποψήφια για το πρώτο της Grammy το 2021, όταν το άλμπουμ της “Kick I” προτάθηκε για το καλύτερο χορευτικό/άλμπουμ ηλεκτρονικής μουσικής. Έχει, επίσης, προταθεί για δύο Latin Grammy.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Arca (@arca1000000)


Teddy Geiger

Η Geiger είναι μία τραγουδοποιός, που έχει γράψει για καλλιτέχνες, όπως οι Icona Pop, One Direction, John Legend, The Chicks και Caroline Polachek. Ήταν υποψήφια για το τραγούδι της χρονιάς στα 61α βραβεία Grammy για τη συγγραφή του τραγουδιού του Shawn Mendes “In My Blood”.


Honey Dijon

Η παραγωγός και μουσικός ηλεκτρονικής μουσικής Honey Dijon είναι υποψήφια για την καλύτερη παραγωγή στο άλμπουμ “Renaissance” της Beyoncé. Είναι υποψήφια για το άλμπουμ της χρονιάς ως τραγουδοποιός και παραγωγός.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ℋℰ (@honeydijon)