Οι θαυματουργές ιδιότητες του γαϊδουράγκαθου, που ίσως δεν γνώριζες

20/12/2023
γαϊδουράγκαθο
Το γαϊδουράγκαθο, γνωστό ως και Σίλυβο το Μαριανό, είναι ένα βότανο ανθισμένο, που συγγενεύει με την οικογένεια της μαργαρίτας και της αμβροσίας.

Ήδη, από τα ελληνορωμαϊκά χρόνια, οι άνθρωποι φαίνεται ότι το χρησιμοποιούσαν για λόγους αποτοξίνωσης, αλλά και εύρυθμης λειτουργίας του ήπατος. Κυρίως, χρησιμοποιούνται οι σπόροι από τα άνθη του, που μαζεύονται το καλοκαίρι, όταν έχουν ξεραθεί πλήρως, οι οποίοι περιέχουν περίπου 65%-80% σιλυμαρίνης, που είναι η κύρια δραστική του ουσία.

Τις ιδιότητές του, περιέγραψε για πρώτη φορά ο Διοσκουρίδης, σημαίνων Έλληνας γιατρός και βοτανολόγος. Η πρώτη και πιο βασική, σχετίζεται με την καλή λειτουργία του συκωτιού, την αποκατάσταση των ηπατικών κυττάρων και την απομάκρυνση των τοξινών. Το γαϊδουράγκαθο επίσης, προάγει την υγεία της επιδερμίδας και λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών επιδράσεών του, μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο, σε άτομα με προβλήματα ακμής. Επιπλέον, έχει ανακαλυφθεί ότι μία από τις ενώσεις στο γαϊδουράγκαθο μπορεί να δράσει με παρόμοιο τρόπο με ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για το διαβήτη, βοηθώντας στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και τη μείωση του σακχάρου στο αίμα. Σημαντικό να αναφέρουμε συμπληρωματικά ότι, χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, μπορεί να συμβάλλει στη διάσπαση του λίπους και να ενισχύσει μια προσπάθεια απώλειας βάρους. 

γαϊδουράγκαθο

Όλα αυτά τα ευεργετήματα, η Sky Premium Life® τα έκλεισε σε ένα μπουκαλάκι, μαζί με άλλα σπουδαία συστατικά και σας παρουσιάζει το Milk Thistle, Turmeric & DLA Lipoic Acid. Το γαϊδουράγκαθο, συναντά τον κουρκουμά και το λιποϊκό οξύ και δημιουργεί ένα συμπλήρωμα διατροφής με υψηλή δράση στην αποτοξίνωση και την εύρυθμη λειτουργία του ήπατος. Η κουρκουμίνη, με την ισχυρή αντιοξειδωτική της δράση, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που είναι καταστροφικές για τον οργανισμό και ενεργοποιεί συγκεκριμένα ένζυμα του σώματος, παρέχοντάς του προστασία. To Άλφα Λιποϊκό Οξύ, είναι μια θρεπτική ουσία που παράγεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό, ή και λαμβάνεται σε μικρές ποσότητες μέσω της διατροφής. Συμμετέχει σε πολλαπλές λειτουργίες και μας προστατεύει από τη δράση βαρέων μετάλλων και συστατικών, όπως το αρσενικό, το κάδμιο, ο μόλυβδος και ο υδράργυρος.

Το προϊόν δεν περιέχει γλουτένη, λακτόζη, γλυκόζη, αλάτι και είναι κατάλληλο για vegetarians και vegans.

Εντάξτε το Milk Thistle, Turmeric & DLA Lipoic Acid στην καθημερινή σας ρουτίνα υγείας και φροντίδας και επωφεληθείτε από τα μοναδικά του οφέλη! 

Sky Premium Life…in love with life!
Δες και αυτό!