Από το «χτύπα σαν άνδρας» και το «Κατερίνα πετσούλα» στις ατάκες που ειρωνεύονται τους vegan διά στόματος ενός κιτς πλανητάρχη. 

Αυτή τη φορά, πρωταγωνιστής στη νέα διαφημιστική καμπάνια των Jumbo είναι ο Τάσος Μπουγάς ο οποίος έχει αναγκαστεί να κάνει τον αστροναύτη, προκειμένου να γιορτάσει το Πάσχα γιατί έχει εκδιωχθεί από τους vegan.

Συγκεκριμένα, προσγειώνεται στη Σελήνη μέσα σε ένα διαστημόπλοιο-κόκκινο αβγό και τοποθετεί μια σημαία φτιαγμένη από τη γνωστή σακούλα των Jumbo, με κοντάρι μία σούβλα. Μεταξύ άλλων, πίσω του εμφανίζεται μια «στρατιά» από ψήστες που κρατούν αρνιά, κοκορέτσια και διάφορα άλλα είδη για ψήσιμο.

Παράλληλα, ακούμε τον Μπουγά να τραγουδά μια διασκευή του κομματιού της Νατάσας Θεοδωρίδου «Φεγγάρι μου».

«Φεγγάρι εδώ θα ψήσω τον αμνό, γιατί οι vegans με ‘διωξαν απ’ τη Γη μου. Ελάτε κόσμε μου εγώ κερνώ, γιατί είμαι φύλακας και άγγελος του εθίμου. Moon-dance. Γι’ αυτούς η τσίκνα είναι ντεμοντέ, για μένα eau de cologne πολυτελείας. Ελάτε ψήστες μου, καμάρια του λαού μες το ντουμάνι να πνιγεί ο γαλαξίας», τραγουδάει ο «Πλανητάρχης».

Τέλος, κρατώντας μια λαμπάδα μπριζόλα, ζητά στους vegan να μείνουν «μακριά και αγαπημένοι, you know what I mean?» και το σποτ τελειώνει με έναν vegan να κρατά μια λαμπάδα με μαρούλια και την ατάκα: «Διαφορετικά το γιορτάζουμε, ίδια αγοράζουμε».

Φυσικά, το διαφημιστικό αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις πολλών ατόμων (vegan και μη) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που σχολίασαν την «έλλειψη αισθητικής» αλλά και την «χωρίς λόγο επίθεση στους vegans».

Δεν έλλειψαν, όμως, και αυτοί που υπερασπίστηκαν το διαφημιστικό, τονίζοντας ότι «η διαφήμιση δεν επιτίθεται σε κανέναν» και ότι «το θέμα της αισθητικής είναι υποκειμενικό», αναγνωρίζοντας υπερβολικές τις αντιδράσεις.

Βέβαια αρκετοί απ΄αυτούς φαίνεται να ξεχνούν ότι αυτά ακριβώς ήταν και τα δικά τους επιχειρήματα (επίθεση στις οικογενειακές αξίες και εικόνες που προσβάλλουν την αισθητική του κόσμου), όταν τα Jumbo κυκλοφόρησαν (πριν λίγα χρόνια) μια γκέι διαφήμιση. 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!