Ήταν το 2008 όταν δύο ομόφυλα ζευγάρια παντρεύτηκαν στην Τήλο από τον τότε δήμαρχο Τάσο Αλιφέρη. Ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης κατέγραψε την ιστορική αυτή στιγμή δημιουργώντας την ταινία  “Οι γάμοι της Τήλου”. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης συμμετείχε στην “αποστολή” των δύο πρώτων γάμων ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα, που διενεργήθηκαν εκείνο τον Ιούνιο στην Τήλο. Ήταν, μάλιστα, αυτός που κατέγραψε με την κάμερά του όλη την διαδικασία ώστε να να υπάρχει αρχειακό υλικό για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Αυτό το υλικό μαζί με σκηνές από το pride της ίδιας χρονιάς, μιας διαδήλωσης για την εγκυρότητα των γάμων και υλικό από την συνέντευξη τύπου για τον γάμο έγιναν ταινία με τίτλο “Οι γάμοι της Τήλου”.

Η ταινία θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο διαγωνιστικό τμήμα, στις 17/3/22 στις 8.00 το βράδυ στον κινηματογράφο Ολύμπιον.

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ευαγγελίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Ευαγγελίδης
Μοντάζ: Άλκης Παπασταθόπουλος
Ήχος: Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος
Μουσική: Deus X Machina
Color: Τριποδι Studio
Trailer: Myrto Karra

Παραγωγοί: Παναγιώτης Ευαγγελίδης
Συμπαραγωγή: ΑΚΡΑΝ, Ρομάννα Λόμπατς

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!