Οι δέκα πιο φιλόξενες χώρες της ΕΕ για τα ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζόμενα άτομα

13/06/2024
από
Ο κατάλογος αυτός παρουσιάζει τις χώρες με τις περισσότερες ευκαιρίες εργασίας στην Ευρώπη για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, με τη Σουηδία να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Είναι ο Μήνας Υπερηφάνειας, και ενώ οι επιχειρήσεις, εταιρίες και διασημότητες παίρνουν θέσει υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, υπάρχουν όλο και περισσότερα μέρη, όπου τα κουήρ άτομα δεν μπορούν να ζήσουν – πόσο μάλλον να εργαστούν – ως ο αληθινός, αυθεντικός εαυτός τους.

Και ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο παλεύει με τον αντι-τρανς «πολιτισμικό πόλεμο» εν μέσω των επερχόμενων γενικών εκλογών, η εταιρία Reboot Online με έδρα το Λονδίνο αποκάλυψε τις πιο συμπεριληπτικές χώρες εργασίας στην Ευρώπη για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα το 2024.

Εξετάζοντας τις μετρήσεις από τα αποτελέσματα της έρευνας του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, συμπεριλαμβανομένων του «ανοίγματος στην εργασία», της «ισότητας στον χώρο εργασίας» και της «ασφάλειας», η εταιρία κατέταξε τις 10 κορυφαίες χώρες για να εργαστούν τα κουήρ άτομα.

Reboot Online

Σε μια εξέλιξη που δεν αποτελεί έκπληξη, η Σουηδία βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα με βαθμολογία 8,95 στα 10. Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι νόμιμος εκεί από το 2009, με τη χώρα να κατατάσσεται επίσης ψηλά ως κορυφαία χώρα για γάμους ΛΟΑΤΚΙ+, επίσης.

Μόλις το 10% των εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα εκεί ανέφερε ότι βίωσε διακρίσεις, καθώς και χαμηλά επίπεδα παρενόχλησης (7%).

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται η Μάλτα με βαθμολογία 8,85 στα 10, όπου η ισότητα στον γάμο έχει θεσμοθετηθεί από το 2017. Η χώρα σημείωσε μάλιστα υψηλότερη βαθμολογία από τη Σουηδία όσον αφορά τη «διαφάνεια στην εργασία», με λιγότερα ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζόμενα άτομα να κρύβουν την ταυτότητά τους.

Στις υπόλοιπες θέσεις της λίστας βρίσκονται η Δανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία που καταλαμβάνουν την τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. Στην έκτη θέση βρίσκεται η Σλοβενία, στην έβδομη η Εσθονία και στην όγδοη η Πορτογαλία.

Σε μια ελαφρώς σοκαριστική στροφή, η Τσεχία συγκέντρωσε την ένατη θέση παρά το γεγονός ότι απέρριψε πρόσφατα τη νομιμοποίηση της ισότητας στον γάμο και τα πλήρη δικαιώματα τεκνοθεσίας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Ιρλανδία.




Δες και αυτό!