Οι αντιδράσεις για τη στάση της Μαρίνας Σάττι την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ

10/05/2024
από
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η στάση της Μαρίνας Σάττι όσο μιλούσε η Ισραηλινή τραγουδίστρια σε συνέντευξη Τύπου, μετά τον Β’ ημιτελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Εν μέσω των διαμαρτυριών για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision και τη συνεχιζόμενη λογοκρισία της EBU σε βάρος καλλιτεχνών, που υποστηρίζουν την Παλαιστίνη, η Μαρίνα Σάττι βρίσκεται στο επίκεντρο του σχολιασμού στο ελληνικό Twitter/X.

Αφορμή έχουν σταθεί οι γκριμάτσες που έκανε η εκπρόσωπος της Ελλάδας στο κέντρο Τύπου, κατά τη διάρκεια που έκανε δηλώσεις η Eden Golan, η τραγουδίστρια του Ισραήλ. Στα βίντεο που κυκλοφορούν, η Μαρίνα Σάττι φαίνεται να έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη της, να προσποιείται ότι χασμουριέται και να κοιτάζει με νόημα τους εκπροσώπους Τύπου, θέλοντας να δείξει έτσι την αποδοκιμασία της.

Στο X, πολλά άτομα κατακρίνουν την Ελληνίδα τραγουδίστρια, αποκαλώντας την «άξεστη» και «προκλητική». Ευτυχώς όμως, πολλοί είναι οι χρήστες που την επιβραβεύουν, σχολιάζοντας επίσης την υποκρισία αυτών που ενοχλούνται με τη Μαρίνα Σάττι και όχι με τη συνεχιζόμενη γενοκτονία, που διαπράττει το Ισραήλ.

«Η Μαρίνα αποδοκιμάζει το Ισραήλ. Μπράβο Μαρίνα, οι είμαστε όλοι μαζί σου και απέναντι στην γενοκτονία. Τα πληρωμένα accounts με τους 0 followers που την κράζουν, βγάζουν μάτι από μακριά», γράφει ένα άτομο.

Ένα άλλο σχολίασε: «Ντροπή δεν είναι η αντίδραση της #MarinaSatti στη συμμετοχή του Ισραήλ, που ακόμη κι έτσι είναι μια αντίδραση και μπράβο της, ντροπή είναι να εκπροσωπείται στη Eurovision ένα κράτος που διαπράττει γενοκτονία στην Παλαιστίνη», ενώ ένα τρίτο άτομο λέει: «Καλά έκανε που χασμουρήθηκε η Μαρίνα, όχι που θα σας ρωτήσει κιολας εσάς τους ακροδεξιούς. ΟΛΟΙ εκεί μέσα γνωρίζουν ότι το Ισραήλ έχει στα χέρια του ΑΙΜΑ Παλαιστίνιων. Και που χασμουρηθηκε λίγο ήταν έπρεπε να τους ΧΕΣΕΙ».

Η Μαρίνα Σάττι δεν είναι η μόνη καλλιτέχνιδα που έχει δείξει τη διαφωνία της με τη συμμετοχή του Ισραήλ στη φετινή Eurovision. Στον πρώτο ημιτελικό, ο Eric Saade, που είχε εκπροσωπήσει τη Σουηδία το 2011, ανέβηκε στη σκηνή με ένα παλαιστινιακό μαντήλι δεμένο στο χέρι του. Την ίδια στιγμή, το Bambie Thug, που εκπροσωπεί την Ιρλανδία, μίλησε δημόσια για τη λογοκρισία που του ασκήθηκε από την EBU, επειδή ήθελε να περάσει το μήνυμα «Free Palestine».

Μέχρι στιγμής, η Μαρίνα Σάττι, η οποία κατάφερε να περάσει στον τελικό της Eurovision, δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για τη στάση της στο κέντρο Τύπου.




Δες και αυτό!