Ο Δημοκρατικός υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοχράν Μαμντάνι, συμμετείχε στο Pride της πόλης το Σαββατοκύριακο, ενώ δημοσίευσε μερικές σχετικές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Έχοντας πρόσφατα συγκλονίσει το κατεστημένο με τη νίκη του στις δημοκρατικές προκριματικές εκλογές, ο Μαμντάνι δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες στο Instagram με άτομα που κρατούσαν Pride και Τρανς σημαίες, γράφοντας στη λεζάντα ότι ήταν «χαρά» του το ότι παρέλασε την Κυριακή (29 Ιουνίου).
Ο Μαμντάνι, που αυτοχαρακτηρίζεται προοδευτικός και δημοκρατικός σοσιαλιστής, είναι εδώ και καιρό σύμμαχος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Ο υποψήφιος κέρδισε τις δημοκρατικές εκλογές στις 24 Ιουνίου, νικώντας τον πολιτικό βετεράνο και πρώην κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.
Τώρα αντιμετωπίζει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Κέρτις Σλίβα, καθώς και τον νυν δήμαρχο Έρικ Άνταμς, ο οποίος τώρα κατεβαίνει ως ανεξάρτητος, για τη θέση του δημάρχου τον Νοέμβριο. Αν εκλεγεί, ο Μαμντάνι θα γίνει ο πρώτος μουσουλμάνος και Ινδοαμερικανός που θα ηγηθεί της μεγαλύτερης πόλης της χώρας.
Στην πορεία προς τις εκλογές, ο Μαμντάνι υποσχέθηκε να μετατρέψει τη Νέα Υόρκη σε «πόλη-καταφύγιο» για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.
Σε αυτό που περιέγραψε ως «όλο και πιο εχθρικό πολιτικό περιβάλλον» για την κουήρ κοινότητα, υποσχέθηκε πολιτικές για την προστασία της φροντίδας επιβεβαίωσης φύλου των νεαρών τρανς ατόμων, ενώ αναγνώρισε τις ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα κουήρ άτομα στην πόλη της Νέας Υόρκης.
«Με τον Τραμπ να απειλεί καθημερινά τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της πόλης μας, τα άτομα της Νέας Υόρκης χρειάζονται έναν δήμαρχο που δεν φοβάται να τα υπερασπιστεί», δήλωσε.
Ο Μαμντάνι σχεδιάζει να βελτιώσει την οικονομική και κοινωνική ευημερία και να αντιμετωπίσει την κρίση του κόστους διαβίωσης μειώνοντας τις τιμές των ενοικίων.
Την ίδια στιγμή, αντιμετωπίζει τις αλλεπάλληλες επιθέσεις του Τραμπ, ο οποίος τον απείλησε ότι θα του αφαιρέσει την αμερικανική υπηκοότητα. Ο υποψήφιος δήμαρχος έχει δεχθεί επίσης επιθέσεις για την ξεκάθαρη θέση του υπέρ του παλαιστινιακού λαού και για το γεγονός ότι μίλησε ανοιχτά για τη γενοκτονία που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ.
Πληροφορίες από PinkNews.