Ο Sir Elton John πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στο Pyramid Stage στο Glastonbury Festival* 2023, στην τελευταία του συναυλία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο τραγουδιστής του «Tiny Dancer» θα ανέβει στη σκηνή την Κυριακή 25 Ιουνίου για να ολοκληρώσει την περιοδεία του Farewell Yellow Brick Road στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά από αυτό, ο Sir Elton έχει επτά εμφανίσεις στην Ευρώπη, πριν αποσυρθεί.

Σε μια δήλωση ο Sir Elton λέει, «Δεν υπάρχει πιο κατάλληλος τρόπος να αποχαιρετήσω τους Βρετανούς θαυμαστές μου. Ανυπομονώ να αγκαλιάσω το πνεύμα του μεγαλύτερου φεστιβάλ στον κόσμο. Θα είναι απίστευτα συγκινητικό», όπως αναφέρει το BBC.

Ο τραγουδιστής του «Your Song» λέει, επίσης, ότι «δεν θα μπορούσε να είναι πιο ενθουσιασμένος» να παίξει στο Glastonbury, δεδομένων των ιστοριών, που άκουσε από ανθρώπους στη ραδιοφωνική του εκπομπή.

 «Το Glastonbury αναφέρεται συχνά ως μια κομβική στιγμή για την έναρξη της καριέρας τους. Η γνήσια, ενθουσιώδης υποστήριξη του φεστιβάλ για τα καλύτερα αναδυόμενα ταλέντα είναι κάτι που θαύμαζα εδώ και καιρό».

Η διοργανώτρια του Glastonbury, Emily Eavis, λέει: «Μου δίνει τεράστια χαρά να σας ενημερώσω, ότι ο ένας και μοναδικός, Elton John, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Glastonbury, στο Pyramid Stage, την Κυριακή το βράδυ του επόμενου έτους.

«Αυτό θα είναι το τελευταίο σόου στο Ηνωμένο Βασίλειο της τελευταίας περιοδείας του Elton, οπότε θα κλείσουμε το Φεστιβάλ και θα σηματοδοτήσουμε αυτή την τεράστια ιστορική στιγμή.»

Ο Elton ολοκλήρωσε πρόσφατα το σκέλος της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του στις ΗΠΑ μετά από καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από την Covid και έναν τραυματισμό στο ισχίο. 

Το Glastonbury 2023 θα διαρκέσει από την Τετάρτη 21 Ιουνίου έως την Κυριακή 25 Ιουνίου. 

*Το Glastonbury Festival (Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι) είναι ένα πενθήμερο φεστιβάλ σύγχρονων παραστατικών τεχνών που λαμβάνει χώρα στο Pilton του Somerset της Αγγλίας. Εκτός από τη σύγχρονη μουσική, το φεστιβάλ φιλοξενεί χορό, κωμωδία, θέατρο, τσίρκο, καμπαρέ και άλλες τέχνες.