Ο ποδοσφαιριστής Zander Murray μεταμορφώθηκε σε μια πανέμορφη drag queen

212
Ο Zander Murray – ο πρώτος ανοιχτά γκέι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της Σκωτίας – μεταμορφώθηκε από την ανερχόμενη drag queen Cherry West, με σκοπό να αμφισβητήσει τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα.

Ο Murray έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος κορυφαίος Σκωτσέζος ποδοσφαιριστής που έκανε coming out ως γκέι το 2022, ενώ έπαιζε στον σύλλογο Gala Fairydean Rovers.

Ο ποδοσφαιριστής Zander Murray μιλάει για το πώς το coming out του άλλαξε τη ζωή

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι θέλει να συνεχίσει να σπάει τα έμφυλα στερεότυπα και την ομοφοβία, καθώς δέχτηκε ένα λαμπερό drag makeover από την αυτοαποκαλούμενη «Next Generation of Drag», Cherry West.

Στο βίντεο με το makeover, που μοιράστηκε στο κανάλι της η West στο YouTube, ο Murray και η ίδια φαίνονται να συζητούν για το drag και το ποδόσφαιρο – κάτι που, όπως επισημαίνουν, δεν αποτελεί κοινή διασταύρωση.

Σε συνέντευξη που έδωσαν στο PinkNews, το ζευγάρι μίλησε περαιτέρω για τους λόγους που η συνεργασία αυτή είναι τόσο σημαντική.

«Για μένα το να έχω κάποιον που είναι ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι μέρος μιας αρρενωπής ποδοσφαιρικής κοινότητας, και να τον βλέπουν in drag, είναι μια τόσο μοναδική εμπειρία», δήλωσε η West. «Θέλαμε να κάνουμε κάτι που να σπάει τα όρια και έτσι μας ήρθε η ιδέα να μεταμορφώσω τον Zander».

«Αυτό που μου αρέσει σε αυτό, είναι το πόσο υγιές είναι», συνέχισε η West, πριν απευθυνθεί απευθείας στον Zander. «Έμαθα τόσα πολλά για το τι περνούσες όταν έπρεπε να κρύβεις τον εαυτό σου, επειδή ήσουν τόσο απορροφημένος με το ποδόσφαιρο – οπότε πραγματικά άνοιξε και τα δικά μου μάτια.

«Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό που το κάναμε αυτό- έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε άλλα νεαρά κουήρ παιδιά και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να κρύβουν αυτό που είναι επειδή βρίσκονται στον κόσμο του ποδοσφαίρου».

Για τον Zander, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο το 2023, το στερεότυπο σχετικά με το «δεν είσαι τόσο γκέι», ήταν ένας σημαντικός λόγος για να κάνει αυτή τη συνεργασία.

«Με αυτή τη συνεργασία απλά έδειξα ότι είμαι μέρος αυτής της κοινότητας, είτε σας αρέσει είτε όχι».