Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε την παραίτηση του Βραζιλιάνου ιερέα, μετά την εμφάνιση ενός βίντεο, που τον έδειχνε ημίγυμνο με έναν άλλον άνδρα.

Ο Tomé Ferreira da Silva, πρώην ιερέας της Επισκοπής του Σάο Χοσέ ντο Ρίο Πρέτο, είχε αναγνωρίσει ότι, ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού που διέρρευσε στα κοινωνικά μέσα, ήταν δικό του.

Ο da Silva αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο του βίντεο, όταν πιέστηκε από την εφημερίδα. Σε απάντηση, είπε ότι θα ζητούσε καθοδήγηση από την Πολιτική Αστυνομία της Βραζιλίας, πιστεύοντας ότι διέρρευσε από «κάποιον με τον οποίο ζω.»

Ο da Silva αντικαταστάθηκε από τον Moacir Silva, αρχιεπίσκοπο του Ριμπεράιο Πρέτο, σύμφωνα με δελτίο τύπου, που εκδόθηκε από την Εθνική Συνδιάσκεψη των Επισκόπων της Βραζιλίας την Τετάρτη (18 Αυγούστου), που εστάλη αργότερα από την υπηρεσία ειδήσεων του Βατικανού.

«Η Αποστολική Αγγελιοφόρος ενημερώνει ότι ο Άγιος Πατέρας δέχτηκε σήμερα το αίτημα παραίτησης από την ποιμαντική κυβέρνηση της Επισκοπής του Σάο Χοσέ ντο Ρίο Πρέτο, που παρουσίασε ο Σεβασμιώτατος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχεδόν οκτώ χρόνια αφότου ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε περίφημα «Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;» στο θέμα των κουήρ καθολικών, τόσο η Καθολική Εκκλησία όσο και ο ποντίφικας δεν κατάφεραν να αγκαλιάσουν πλήρως τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.