Την Πέμπτη (19 Απριλίου), η Γερουσία των ΗΠΑ “επιβεβαίωσε” τον Jim Bridenstine ως τον νέο υπεύθυνο της NASA. Η ψηφοφορία ήταν 50-49 υπέρ του.

Ο Bridenstine είναι ένας Ρεπουμπλικανός εκπρόσωπος από την Οκλαχόμα και πρώην πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού χωρίς κανένα επιστημονικό υπόβαθρο.

Πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που επικρίνουν την επιλογή του. Τον Σεπτέμβριο, ο Rubio, ένας δημοκρατικός γερουσιαστής είχε υποστηρίξε ότι ο Bridenstine θα μπορούσε να είναι «καταστροφική για το διαστημικό πρόγραμμα».

Ελλειψη εμπειρίας

Όπως και οι προηγούμενοι υποψήφιοι της Trump, ο Bridenstine δεν έχει κανένα επιστημονικό υπόβαθρο. Στην πραγματικότητα, είναι ο πρώτος εκλεγμένος υπάλληλος που ηγείται της NASA.

Ο Bridenstine είναι από τα άτομα που πιστεύουν ότι ο άνθρωπος δεν επιδεινώνει την κατάσταση του πλανήτη. Σε μια ομιλία του 2013, υποστήριξε ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες σταμάτησαν να αυξάνονται πριν από 10 χρόνια, παρά τα στοιχεία που δείχνουν το αντίθετο.

Ο ίδιος έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την αντίθεση του και προς τα LGBTQ+ δικαιώματα και κυρίως κατά της ισότητας στον γάμο.