Ο Μπίλι Πόρτερ αποκάλυψε ότι είναι θετικός στον HIV

19/05/2021
από

Ο Μπίλι Πόρτερ αποκάλυψε ότι είναι θετικός στον HIV, έχοντας διαγνωστεί από τον Ιούνιο του 2007.

Το αστέρι του Pose έκανε coming out σε μια συνέντευξή του στο The Hollywood Reporter, μιλώντας για το αγώνα της αυτο-αποδοχής.

Ο Μπίλι Πόρτερ αποκάλυψε ότι η πρόσφατη απόφασή του να πει στη μητέρα του ότι ζει με τον HIV, μετά από 14 χρόνια ζωής με τον ιό, τον ενέπνευσε να δημοσιοποιήσει την εμπειρία του.

Περιέγραψε το 2007 ως «τη χειρότερη χρονιά της ζωής του», λέγοντας ότι η διάγνωση του έγινε λίγους μήνες αφότου του είπαν ότι είχε διαβήτη τύπου 2. Την ίδια χρονιά, έμεινε και χωρίς λεφτά.

«Η ντροπή εκείνης της εποχής συνδυάστηκε με την ντροπή που είχε ήδη [συσσωρευτεί] στη ζωή μου και έχω ζήσει με αυτήν την ντροπή για 14 χρόνια», δήλωσε ο Πόρτερ στο The Hollywood Reporter.

«Το να είσαι θετικός στον HIV, έχοντας μεγαλώσει στην εκκλησία της Πεντηκοστής και σε μια πολύ θρησκευτική οικογένεια, είναι η τιμωρία του Θεού».

Η διάγνωση του Πόρτερ έγινε τυχαία, μετά από που μια θεραπεία στην κλινική Callen-Lorde στη Νέα Υόρκη.

«Είχα ένα σπυράκι στα οπίσθια που γινόταν όλο και μεγαλύτερο και στη συνέχεια άρχισε να πονάει. Μια μέρα αποφάσισα να το φροντίσω», εξήγησε.

Στην κλινική αναγκάστηκε να κάνει τεστ για τον ΗΙV. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Πόρτερ δεσμεύθηκε να τo πει μόνο σε εκείνους που «έπρεπε να γνωρίζουν», έχοντας τον φόβο ότι ο ιός θα μπορούσε να περιορίσει την καριέρα του. Αποφάσισε, επίσης, να κρατήσει κρυφή τη διάγνωσή του από τη μητέρα του.

«Προσπαθούσα να έχω μια ζωή και μια καριέρα και δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα αν οι λάθος άνθρωποι ήξεραν», εξήγησε.

«Θα ήταν απλώς ένας άλλος τρόπος για τους ανθρώπους να κάνουν διακρίσεις εναντίον μου σε ένα ήδη δύσκολο επάγγελμα».

Ο Πόρτερ είπε ότι εργάστηκε σκληρά τα χρόνια που ακολούθησαν για να αποκλείσει τη διάγνωση του HIV από το μυαλό του – αλλά η περίοδος απομόνωσης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού τον ανάγκασε να αντιμετωπίσει την εσωτερική του ντροπή.

Ο Πόρτερ αποφάσισε τελικά να ενημερώσει τη μητέρα του για τη διάγνωσή του. Αυτός και η αδερφή του σχεδίαζαν να τη συναντήσουν αυτοπροσώπως στο γηροκομείο της για να της το πουν, αλλά στο τέλος της το είπε μέσω τηλεφώνου, την τελευταία μέρα γυρισμάτων του Pose.

«Το κουβαλάς εδώ και 14 χρόνια; Μην το ξανακάνεις. Είμαι η μητέρα σου, σε αγαπώ, ανεξάρτητα από το οτιδήποτε. Και ξέρω ότι δεν κατάλαβα πώς να το κάνω από την αρχή, αλλά έχουν περάσει δεκαετίες τώρα.»
Δες και αυτό!