Ο Ερίκ Ζεμούρ δικάζεται για πρόκληση μίσους και φυλετική εξύβριση

17/11/2021
από
Ερίκ Ζεμούρ
Ερίκ Ζεμούρ

Ο Γάλλος ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ εγκαλείται σήμερα ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης για τις δηλώσεις του για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, τους οποίους χαρακτήρισε «κλέφτες, βιαστές και δολοφόνους».

«Δεν θα είναι παρών, για να αποφευχθεί η μετατροπή της δικαστικής αίθουσας σε στούντιο ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου σε συνεχή μετάδοση», δήλωσε ο συνήγορος της τηλεοπτικής περσόνας που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2022 χωρίς να έχει δηλώσει επισήμως υποψήφιος.

Γνωστός για τις εμφανίσεις του που δημιουργούν πολεμική και τις δικαστικές διαδικασίες στις οποίες εμπλέκεται, ο Ερίκ Ζεμούρ έχει κληθεί από την εισαγγελία με την κατηγορία της πρόκλησης φυλετικού μίσους και της φυλετικής εξύβρισης, για τις δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Cnews στις 29 Σεπτεμβρίου 2020.

Κατά την διάρκεια συζήτησης για τους ασυνόδευτους ανήλικους , ο Ζεμούρ είχε δηλώσει: «Δεν έχουν δουλειά εδώ, είναι κλέφτες, είναι φονιάδες, είναι βιαστές, αυτό είναι, πρέπει να τους στείλουμε πίσω και δεν πρέπει να έρχονται».

Οργανώσεις όπως οι SOS Racisme και Ενωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προσέφυγαν στην γαλλική δικαιοσύνη.

Ο 63χρονος Ερίκ Ζεμούρ αναγκάσθηκε στα μέσα του Σεπτεμβρίου να αποχωρήσει από την καθημερινή εκπομπή του Cnews για να ασχοληθεί με τις προεδρικές του φιλοδοξίες.

Οι επιδόσεις του στις δημοσκοπήσεις έχουν επισκιάσει την υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και απειλούν την παρουσία της στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, σε μία επανάληψη του σεναρίου του 2017, όταν είχε αναμετρηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν.
Δες και αυτό!