Για παρεμπόδιση της έρευνας για τη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ στη Μινεάπολη κατηγορεί το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ο δικηγόρος της οικογένειας της 37χρονης.
Η Γκουντ, μια κουήρ μητέρα τριών παιδιών, δολοφονήθηκε από τον Τζόναθαν Ρος, πράκτορας της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείου (ICE). Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νόεμ, κατηγόρησε την Γκουντ ότι προσπάθησε να πατήσει τον Ρος με το αυτοκίνητό της, κάτι που αποδείχθηκε ψευδές από πολλά βίντεο και φυσικά ενίσχυσε τις φωνές που ζητούσαν την παραπομπή της σε δίκη.
Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση επιμένει στη θέση της ότι η ίδια η Γκουντ φέρει την ευθύνη για τη δολοφονία της και άρχισε να ερευνά τη σύζυγό της, Μπέκα Γκουντ. Το Γραφείο Πολιτικών Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε ότι δεν ερευνά τον Ρος για πιθανή χρήση υπερβολικής βίας.
Η οικογένεια Γκουντ προσέλαβε τον δικηγόρο Αντόνιο Ραμανούτσι, ο οποίος εκπροσώπησε την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, και αυτός δήλωσε στο podcast Legal AF ότι η κυβέρνηση δυσκολεύει την έρευνά του για το εάν το όχημα της Γκουντ διατηρείται ως αποδεικτικό στοιχείο.
«Πολύ πιθανόν, να υπάρχουν είτε θραύσματα σφαιρών είτε οι ίδιες οι σφαίρες μέσα στο όχημα», είπε στο podcast. «Μπορεί να υπάρχουν κάλυκες που κατέληξαν μέσα στο όχημα. Μπορεί να υπάρχουν και άλλα αποδεικτικά στοιχεία μέσα σε αυτό το όχημα».
Ο Ραμανούτσι εξήγησε ότι, σε μια περίπτωση όπως αυτή, πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα αμέσως για να αποφευχθεί η απώλεια των αποδεικτικών στοιχείων με την πάροδο του χρόνου. Είπε ότι έστειλε μια «επιστολή διατήρησης» στο υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας να διατηρήσουν το όχημα, επειδή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε μια πιθανή αστική υπόθεση.
«Τους ζητήσαμε να διατηρήσουν το όχημα, να βεβαιωθούν ότι είναι αποθηκευμένο με ασφαλή τρόπο, ώστε κανένα από τα αποδεικτικά στοιχεία να μην αλλοιωθεί, τροποποιηθεί, καταστραφεί ή χαλάσει», είπε. «Αν γίνει κάποια εξέταση, πρέπει να γίνει με την παρουσία μας».
Ο παρουσιαστής του podcast Άνταμ Κλάσφελντ έθεσε το ενδεχόμενο οι πράκτορες της ICE να κράτησαν τους επαγγελματίες υγείας μακριά, παρόλο που η Ρενέ Γκουντ μπορεί να είχε ακόμα σφυγμό όσο βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας της.
«Ένα από τα πράγματα που μάθαμε από τις κλήσεις στο 911 ήταν ότι υπήρχε ένας γιατρός στον τόπο του συμβάντος που είπε: “Μπορώ να βοηθήσω”», απάντησε ο Ραμανούτσι. «Και του αρνήθηκαν κάθε ευκαιρία να βοηθήσει τη Ρενέ ενώ βρισκόταν στον τόπο του συμβάντος».
«Θα μπορούσε, τουλάχιστον ενδεχομένως, να της είχε σώσει τη ζωή», είπε ο Κλάσφελντ.









