Ο Daniel Radcliffe μίλησε υπέρ της τρανς νεολαίας, προτρέποντας τους ανθρώπους να ακούν τα νεαρά τρανς άτομα, όταν συζητούν τα δικαιώματα και την ύπαρξή τους.

Ο σταρ του Χάρι Πότερ, ένας ειλικρινής υπέρμαχος των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων, συμμετέχει σε μια νέα σειρά βίντεο με την αμερικανική μη κερδοσκοπική ομάδα υποστήριξης The Trevor Project, που ονομάζεται Sharing Space.

Στο πρώτο του επεισόδιο, φιλοξενείται μια συζήτηση με μια ομάδα τρανς νεαρών προσώπων.

“Ακούμε τόσους πολλούς ανθρώπους να μιλούν για τρανς νεαρά άτομα και ακούμε να μιλούν γι’ αυτά, τόσο συχνά στις ειδήσεις, αλλά πολύ σπάνια ακούμε απευθείας από τα ίδια τις ιστορίες τους”, αναφέρει ο Radcliffe.

«Ήταν απόλυτο προνόμιο να γνωρίσω και να ακούσω αυτήν την απίστευτη ομάδα νέων. Στο τέλος της ημέρας, αν πρόκειται να μιλήσετε για τρανς παιδιά, ίσως είναι χρήσιμο να ακούσετε πραγματικά τα ίδια τα τρανς παιδιά».

Ο Radcliffe έχει μιλήσει στο παρελθόν για την υποστήριξή του στα τρανς άτομα, λέγοντας ότι η δουλειά του στις ταινίες του Χάρι Πότερ τον οδήγησε να συναντήσει την ΛΟΑΤΚΙ+ νεολαία, που ταυτίστηκε έντονα με το franchise και τα μηνύματά του.

Μίλησε για πρώτη φορά το 2020, ως άμεση απάντηση στα σχόλια της JK Rowling για τα τρανς δικαιώματα, πιστώνοντάς της μερικές από τις επιτυχίες που είχε γνωρίσει στην καριέρα του, αλλά και λέγοντας ότι ένιωθε υποχρεωμένος να μιλήσει για τα τρανς άτομα.

«Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες. Οποιαδήποτε αντίθετη δήλωση διαγράφει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια των τρανς ατόμων και έρχεται σε αντίθεση με όλες τις συμβουλές που δίνονται από επαγγελματικούς συλλόγους υγειονομικής περίθαλψης που έχουν πολύ μεγαλύτερη εξειδίκευση σε αυτό το θέμα από ότι η Jo [Rowling] ή [εγώ]», είπε τότε.

Αργότερα, είπε στο IndieWire ότι μίλησε επειδή «ήθελε να ξέρουν ότι δεν ένιωθαν όλοι στο franchise έτσι [όπως η Rowling]. Και αυτό ήταν πραγματικά σημαντικό».

Σε ένα τρέιλερ της σειράς, ο 33χρονος Radcliffe λέει: «Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι στον κόσμο που δεν προσπαθούν να εμπλακούν σε αυτή τη συζήτηση με καλή πίστη. Νομίζω ότι είναι επειδή πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ένα νεαρό τρανς άτομο, οπότε υπάρχει αυτή η θεωρητική ιδέα στο μυαλό τους».

Η σειρά του Trevor Project δημιουργήθηκε για να «στρέψει το μικρόφωνο προς τα ίδια τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά και να τα αφήσει να μιλήσουν άμεσα για τη ζωή τους», λέει η αντιπρόεδρος του οργανισμού, Megan Stowe, σε μια δήλωση.

Κάθε επεισόδιο διάρκειας 20 λεπτών θα κυκλοφορεί ανά τρίμηνο και θα επικεντρώνεται σε διαφορετικό θέμα, θα περιλαμβάνει ένα πάνελ και έναν νέο οικοδεσπότη.

Το πρώτο επεισόδιο θα κάνει πρεμιέρα στο YouTube στις 31 Μαρτίου, για να συμπέσει με τη φετινή Ημέρα Τρανς Ορατότητας.