Ο Χάρης Ρώμας «γιορτάζει» την ισότητα στον γάμο

22/02/2024
από
Μιλώντας στον ANT1 για την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στον γάμο, ο Χάρης Ρώμας δήλωσε ότι «γιορτάζουμε μια Ανάσταση».

«Γιορτάζουμε μια Ανάσταση, μια σημαντική μεταρρύθμιση, αυτή τη νομοθεσία που ψηφίστηκε στη Βουλή για τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια στη χώρα μας», είπε αρχικά ο ηθοποιός και σεναριογράφος Χάρης Ρώμας.

Σχετικά με τις αντιδράσεις της εκκλησίας, ο ηθοποιός που έχει ασχοληθεί και με την πολιτική, τόνισε ότι πρόκειται για μια «λάθος ανάγνωση από τους πατέρες της».

«Δεν μπορώ να πιστέψω ούτε κατά διάνοια ότι μπορεί να θεωρηθεί αμαρτία κάτι το οποίο είναι απολύτως φυσικό», συμπλήρωσε.

Τόνισε επίσης, τη σημασία της ομιλίας του Σπύρου Μπιμπίλα στην ολομέλεια της Βουλής, καθώς έδωσε μια συναισθηματική μαρτυρία «ενός ανθρώπου που κρύφτηκε κάποια στιγμή στη ζωή του, που λοιδορήθηκε, που ντρεπόταν και φοβόταν να πει ποια ήταν η πραγματική του έλξη».

Για τις πρόσφατες δηλώσεις του Μπέου, του Κούγια, του Μουτζούρη και του Ψωμιάδη είπε ότι «δεν είναι απλά ακραία ομοφοβικές αλλά και ρατσιστικά χυδαίες».

«Αυτή η υποκρισία του τύπου έχω και φίλους γκέι. Είναι πολύ προσβλητικό», πρόσθεσε.

Τέλος, αποκάλυψε ότι αν είχε κάνει παιδί με την πρώην σύζυγό του, τώρα αυτό το παιδί μπορεί να είχε τρεις πατεράδες: εκείνον, τον σύντροφό του, και τον σύζυγο της μητέρας του.

«Υπήρξα κάποια στιγμή παντρεμένος, ήμουν ερωτευμένος. Στην πορεία είδα ότι δεν είναι αυτό. Η σύζυγός μου τότε είχε μείνει έγκυος, απέβαλε. Αν δεν είχε αποβάλει θα είχα τώρα έναν γιο. Αν είχαμε κάνει αυτό το παιδί και είχαμε χωρίσει, σήμερα το παιδί αυτό θα είχε ως βιολογικό πατέρα εμένα. Αλλά θα μπορούσε να είχε και έναν δεύτερο πατέρα αν είχα ή αν έχω έναν σύντροφο και θα είχε και έναν τρίτο πατέρα, τον σύζυγο της πρώην γυναίκας μου. Εγώ δεν βλέπω κανένα κώλυμα να εξηγούσα σε αυτό το παιδί ότι άλλα παιδιά έχουν έναν πατέρα, εσύ έχεις την τύχη να έχεις τρεις πατεράδες. Μήπως είναι καλύτερο από τον έναν;», είπε συγκεκριμένα.
Δες και αυτό!