X @Χάρης Δούκας

Ο Χάρης Δούκας στο Pride της Βουδαπέστης: «Μαζί στον αγώνα για Δημοκρατία»

30/06/2025
από
Στο Pride της Βουδαπέστης βρέθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, το Σάββατο, συμμετέχοντας στην πορεία και στέλνοντας ένα μήνυμα στήριξης στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Ουγγαρίας.

Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Χάρης Δούκας γνωστοποίησε την παρουσία του στο απαγορευμένο από την ουγγρική κυβέρνηση και αστυνομία Pride, τονίζοντας ότι «η Δημοκρατία είναι υπόθεση όλων μας».

Η ακροδεξιά κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν πριν λίγους μήνες επέκτεινε τον νόμο περί «ΛΟΑΤ προπαγάνδας» απγορεύοντας ουσιαστικά το Pride – και κάθε άλλη δημόσια ΛΟΑΤΚΙ+ εκδήλωση – με το ομοτρανσφοβικό επιχείρημα της «προστασίας των παιδιών».

Λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή του Budapest Pride, η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης την απαγόρευσή του, ωστόσο, ο δήμαρχος της πόλης δεσμεύτηκε να παλέψει για την πραγματοποίησή του, διοργανώνοντάς το ως μια δημοτική εκδήλωση, η οποία δεν χρειάζεται την άδεια των αρχών.

Ο Χάρης Δούκας, στην ανάρτησή του, τόνισε ότι «σε μια εποχή που ενισχύονται οι ακροδεξιές φωνές και η ρητορική μίσους εξαπλώνεται, οι πόλεις γίνονται θύλακες αντίστασης», συμπληρώνοντας ότι η αγάπη είναι δικαίωμα.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Χάρη Δούκα:

Από την Αθήνα στη Βουδαπέστη: Μαζί στον αγώνα για Δημοκρατία.

Από την Αθήνα, την πόλη που γεννήθηκε η Δημοκρατία, υπερασπιζόμαστε τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την ισότητα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλες τις σοσιαλιστικές και δημοκρατικές δυνάμεις που στηρίζουν το Budapest Pride και την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ της Ουγγαρίας.

Συμμετείχαμε σε μια ιστορική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε, παρά την απαγόρευση του πρωθυπουργού.

Σε μια εποχή που ενισχύονται οι ακροδεξιές φωνές και η ρητορική μίσους εξαπλώνεται, οι πόλεις γίνονται θύλακες αντίστασης.

Στην Αθήνα, δε μένουμε στα λόγια:

  • Υλοποιούμε εκστρατεία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης.
  • Ετοιμάζουμε ξενώνα για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.
  • Στηρίζουμε σταθερά το Athens Pride.

Είμαστε ο πρώτος Δήμος που τέλεσε γάμους ομόφυλων ζευγαριών.

Η αγάπη είναι δικαίωμα.

Η Δημοκρατία είναι υπόθεση όλων μας.




Δες και αυτό!