Δύο γυναίκες, μία διαφυλική γυναίκα που έχει κάνει επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου και η λεσβία σύντροφός της, έγιναν το πρώτο ζευγάρι γυναικών που παντρεύτηκαν νόμιμα το Σάββατο στη Γαλλία, σύμφωνα με το πρακτορείο AFP.

Η Stephanie Nicot, 59 ετών και η Elise, 27, παντρεύτηκαν στην πόλη Nancy της Γαλλίας. Οι δύο γυναίκες μπόρεσαν να παρακάμψουν την νομοθεσία της Γαλλίας που δεν προβλέπει τον γάμο ομοφύλων, διότι η Stephanie, νομικά ακόμη διατηρεί τα έγγραφά της που την προσδιορίζουν βιολογικά άρρεν.

“Είναι ένα σύμβολο για εκατομμύρια ομοφυλόφιλων και λεσβιών που θέλουν να έχουν ίσα δικαιώματα”, δήλωσε η Nicot στο Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην Γαλλία ισχύει από το 1999 (και επεκτάθηκε το 2006) νομοθεσία που επιτρέπει μόνο το σύμφωνο συμβίωσης (PACS).

H Stephanie, την οποία ακόμη τα έγγραφά την αναφέρουν ακόμη Stephane, έχει κάνει επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου, όμως προτίμησε να μην αλλάξει τα έγγραφά της σε γυναικεία (προφανώς για να μπορέσει να παντρευτεί την αγαπημένη της).

Γύρω στα 2.000 μέλη της γκέι, λεσβιακής, αμφί και τρανς κοινότητας ενώθηκαν μαζί με το ζευγάρι και έκαναν πορεία στην πόλη, μετά την τελετή γάμου.

Υπενθυμίζουμε ότι η προσφυγή ομόφυλων ζευγαριών απορρίφθηκε από το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας τον Ιανουάριο (http://www.ontopmag.com/article.aspx?id=7422&MediaType=1&Category=24). Το δικαστήριο αρνήθηκε το δικαίωμα αυτό σε ένα ζευγάρι γυναικών που ζεί μαζί επί δεκαπέντε χρόνια και μάλιστα έχουν μεγαλώσει τέσσερα παιδιά. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η απαγόρευση αυτή δεν είναι αντισυνταγματική, προσθέτοντας όμως ότι είναι στη δικαιοδοσία του κράτους να νομοθετεί. Πρόσφατη έρευνα στην Γαλλία, δείχνει ότι το 58% των πολιτών υποστηρίζουν τον γάμο ομοφύλων.


πηγή: transs.gr

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.