Η συλλογή του 2012 με τίτλο “No Straight Lines: Four Decades of Queer Comics” που εξετάζει την ιστορία των LGBT comics, από τις underground εκδόσεις της δεκαετίας του 1960 μέχρι και τις περισσότερο mainstream εκδόασεις της DC και της Marvel ετοιμάζεται να γίνει ταινία.

Την επιμέλεια έχει ο σκιτσογράφος Justin Hall, ο οποίος επιδιώκει να δημιουργηθεί μία ταινία ντοκιμαντέρ με σκοπό τον εορτασμό της ιστορίας, που έγραψαν οι queer δημιουργοί.

Η συλλογή μετρά σήμερα έξι χρόνια έντυπης έκδοσης κι ο Hall μίλησε για την διαχρονική αξία των εκδόσεων στο Comicsbeat: “Είμαι ευτυχής που η συλλογή κυκλοφόρησε τότε… Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι το βιβλίο μου έβαλε ένα λιθαράκι στο άνοιγμα ενός δρόμου, όχι μόνο για την βιομηχανία των comics, αλλά και στο να φέρει τα comics μέσα στον κόσμο της queer λογοτεχνίας, όπως για παράδειγμα ότι το 2013, το “No Straight Lines” κέρδισε το Lambda Literary Award” .

To “No Straight Lines” εστιάζει στην αφήγηση ιστοριών LGBT σκιτσογράφων, καλλιτεχνών και συγγραφέων, που ξεφεύγουν από το mainstream. Στον DIY πολιτισμό, αυτοί οι δημιουργοί φτιάχνουν zines, mini-comics και όλων των ειδών από do-it-yourself περιεχόμενο για να πουν τις ιστορίες τους.

Ο Hall συνεργάζεται με την βραβευμένη παραγωγό ταινιών Vivian Kleiman (η οποία έχει κερδίσει το Peabody Award και ήταν υποψήφια για το Eisner), μαζί με άλλα πέντε queer άτομα που συμμετέχουν ως δημιουργοί, συμπεριλαμβανομένων των Ed Luce, Emeric Kennard, Ajuan Mance, Nicole Georges και van Velez, Jr.

Ο σκοπός, όπως οι Kleiman και Hall αναφέρουν στο βίντεο για το Kickstarter είναι να “παρουσιάσουν το δυναμικό των καλλιτεχνών και συγγραφέων που ανοίξαν τον δρόμο.

Το Kickstarter αγγίζει σήμερα τα 10,500$ με στόχο τα 38,000$, αλλά με 26 ημέρες ακόμη που θα κρατήσει η καμπάνια, η στήριξη του ντοκιμαντέρ αναμένεται να είναι ακόμη πιο δυνατή.