ΝΙΚΗ: Ομοφοβική ερώτηση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το EuroPride

20/02/2024
από
Επόμενος στόχος των ακροδεξιών του κόμματος ΝΙΚΗ φαίνεται να είναι το EuroPride, καθώς βουλευτής έκανε ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη διοργάνωση του φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την ακύρωση του EuroPride το 2020 εξαιτίας της πανδημίας, τα μέλη της European Pride Organisers Association αποφάσισαν να το μεταθέσουν για το 2024. Έτσι, το EuroPride 2024 θα λάβει χώρα στη συμπρωτεύουσα το διάστημα 21-29 Ιουνίου.

Με αφορμή αυτό, ένας ένθερμος υποστηρικτής της παράδοσης και του χριστιανικού ελληνισμού, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΙΚΗΣ, Σπύρος Τσιρώνης, απηύθυνε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Αναρωτιόμαστε αν σας απασχολεί ότι σε παρόμοιες παρελάσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν, βλέπουμε όχι εικόνες υπερηφάνειας αλλά ντροπής», είπε αρχικά ο βουλευτής.

Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα, τόνισε ότι στις «παρελάσεις» αυτές βλέπουμε ημίγυμνους άνδρες και γυναίκες, «κινήσεις που προσβάλουν τη δημόσια αιδώ».

Αναφέροντας αποσπάσματα άρθρων του Συντάγματος σχετικά με τι μπορεί να θεωρείται επιτρεπτό και μη προσβολή των χρηστών ηθών, κάτι που όπως είπε θα ήταν αντισυνταγματικό.

«Ο χλευασμός θρησκευτικών συμβόλων, τα αντεθνικά συνθήματα και μια εικόνα ευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας δεν είναι προσβολή των χρηστών ηθών; Δεν προσβάλουν μια παιδική ψυχή που θα αντικρίσει αυτό το θέαμα;», ρώτησε συγκεκριμένα ο βουλευτής.

«Πώς θα μπορέσουν οι πολίτες της πόλης που δεν συμφωνούν με αυτές τις πεποιθήσεις να προσεγγίσουν το κέντρο;», συμπλήρωσε.

Αφού ανέφερε όλες αυτές τις τρομερά εμπεριστατωμένες απόψεις, Σπύρος Τσιρώνης κατέληξε στην ερώτησή του σχετικά με το «γιατί η αστυνομία παρέχει άδεια διεξαγωγής σε τέτοιες εκδηλώσεις όταν είναι φανερό ότι προσβάλλουν τα χρηστά ήθη».

Στην απάντησή του, ο υπουργός είπε ότι «δεν υπάρχει αρμοδιότητα της αστυνομίας ή άλλης αρχής να δώσει τέτοια άδεια», αλλά απλά χρειάζεται μια γνωστοποίηση της διεξαγωγής της εκδήλωσης στις αρχές, από τον διοργανωτή.

Βέβαια, συνέχισε κι αυτός λέγοντας ότι η αστυνομία θα διασφαλίσει την προστασία της εκδηλώσεως και την «πρόληψη και αποτροπή» μη ανεπιθύμητων καταστάσεων.

Στη συνέχεια, ο ακροδεξιός βουλευτής άρχισε να δείχνει φωτογραφίες από προηγούμενα Pride, ενισχύοντας έτσι το λοατκιφοβικό του αφήγημα σχετικά με το τι θεωρείται ηθικό.

Ακολουθεί η ερώτηση:
Δες και αυτό!