Νεκρός στο κελί του Ρώσος νεοναζί που βασάνιζε γκέι αγόρια

22/09/2020

Νεκρός στο κελί του βρέθηκε ο Maxim Martsinkevich, ένας νεοναζί που βασάνιζε γκέι αγόρια ενώ κατέγραφε τις αντιδράσεις τους και τις δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο.

Την περασμένη Τετάρτη (16/9), οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν τον θάνατό του, κάνοντας λόγω για πιθανή αυτοκτονία.

Γνωστός κι ως Tesak, ο Martsinkevich ήταν αρχηγός μιας ομοφοβικής ομάδας με το όνομα “Occupy Paedophilia”.

Η δράση της ομάδας έγινε γνωστή μετά από ένα ντοκιμαντέρ του Channel 4, που αποκάλυψε πως η ομάδα συνήθιζε να παγιδεύει γκέι έφηβους. Αφού τους έπιαναν, τα μέλη της ομάδας συνήθιζαν να τους βασανίζουν και να τους εξευτελίζουν, τραβώντας τους βίντεο.

Συνήθιζαν μάλιστα να ξυρίζουν τα κεφάλια των θυμάτων βάφοντάς τα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Τα βίντεο στη συνέχεια δημοσιοποιούνταν στο διαδίκτυο κάνοντας outing στους άτυχους νεαρούς.

Ο Martsinkevich συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2014 στην Κούβα, που είχε βρει καταφύγιο για να γλιτώσει τη σύλληψη λόγω άλλων αδικημάτων. Μετά τη σύλληψη του, ο ίδιος απελάθηκε και οδηγήθηκε στις φυλακές της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Moscow Times, ο Martsinkevich βρέθηκε νεκρός σε ένα κελί σε ένα κέντρο κράτησης στην περιοχή Τσελιάμπινσκ, λίγο πριν να μετακινηθεί στη Μόσχα για ανάκριση, σχετικά με μια άλλη ποινική υπόθεση.

Τα γεγονότα σχετικά με το θάνατό του παραμένουν υπό διερεύνηση.

Φημολογείται ότι άφησε σημείωμα αυτοκτονίας και ότι οι αξιωματούχοι της φυλακής δήλωσαν ότι ήταν μόνος στο κελί του όταν πέθανε.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Ιβάν Σιντόροφ είπε ότι ο πελάτης του δεν είχε «λόγο» να αφαιρέσει τη ζωή του.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!