Η Sandra Dickson μέλος της bisexual ομάδας γυναικών του Wellington δήλωσε για το περιστατικό : “Το να “αφήνεις εκτός” τις εμπειρίες των αμφιφυλόφιλων ατόμων σχετικά με την αμφιφοβία, όταν συζητας για τις “αδυναμίες” που προκύπτουν λόγω του φύλου και της σεξουαλικότητας πολλών μαθητών είναι αμφιφοβικό.Τα αμφιφυλόφιλα άτομα και τα άτομα που έλκονται από παραπάνω από ένα φύλο, παραλείπονται, όπως ακριβώς τα τρανς άτομα. Όταν βλέπεις το “γκέι, λεσβία, τρανς”σαν μια προσπάθεια συμπεριληπτικότητας όλων, έχουμε να κάνουμε με ξεκάθαρη αμφιφοβία.”
Με τη σειρά της η αναπληρώτρια γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας της Νέας Ζηλανδίας, Katrina Casey προχώρησε σε δηλώσεις : “Ζητάμε συγγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή μπορεί να έχει προκληθεί. Το να “αφήσουμε εκτός” από την έκθεση τους αμφιφυλόφιλους μαθητές ήταν μια αβλεψία, την οποία διορθώσαμε το συντομότερο δυνατό από τη στιγμή που μας το είπαν. Γνωρίζουμε ότι τα νεαρά bisexual ατόμα είναι αναμέσα σε αυτούς που αντιμετωπίζουν τον σχολικό εκφοβισμό. Γι’αυτό το λόγο προσθέσαμε και ένα άλλο “κεφάλαιο” για το bullying εναντίον των LGBTIQ μαθητών στην υπάρχουσα έκδοση για την πρόληψη του. Οι bisexual μαθητές συμπεριλαμβάνονται στο ακρωνύμιο αλλά και σε όλο τον οδηγό.”
Tέλος η Dickson είπε: “Είναι αλήθεια πως με την έρευνα ” Youth 2000″ η οποία πραγματοποίηθηκε σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βρέθηκε ότι τα άτομα που έλκονται από τα “δύο φύλα” – η δική τους binary γλώσσα, οχι η δική μου- ήταν η μεγαλύτερη ομάδα από όλες που δέχονταν bullying. Το 0,7 % εξ αυτών είπαν ότι έλκονται από άτομα του ίδιου φύλου, το 3% και από τα “δύο φύλα” και το 1,7 % είπε ότι ήταν τρανς. Δυστυχώς δεν έγινε καμία ερώτηση για την intersex ταυτότητα. Μόνο βάσει των αριθμών, είναι γελοίο για το Υπουργείο Παιδείας να “αφήνει εκτός” τα bisexual άτομα από τα κείμενα του, που αφορούν στα σχολεία. Αλλά όταν σκέφτεσαι τι σημαίνει αυτό για άτομα που ελκόνται από παράπανω από ένα φύλα αυτό το πράγμα πραγματικα με “τρελαίνει”. Γιατί μας είναι δύσκολο να βρούμε κάπου να ανήκουμε, εξαιτίας της έλλειψης ορατότητας. Και αυτό έχει αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία, στις εμπειρίες μας από τη βια, στο πότε και πως κάνουμε coming out. Όλα αυτά τα πράγματα είναι χειρότερα για τα αμφιφυλόφιλα άτομα σε σχέση με άλλες σεξουαλικότητες. Είναι εξοργιστικό”.