Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για την ισότητα στον γάμο, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Politic, σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες δηλώνουν κατά αυτού του δικαιώματος.
Συγκεκριμένα, το 49,6% πιστεύει ότι το νομοσχέδιο πρέπει να θεσμοθετηθεί, σε αντίθεση με το 49,1% που διαφωνεί. Σύμφωνα με την ποιοτική ανάλυση, τα ποσοστά των γυναικών και των αριστερών ατόμων, είναι πιο υψηλά.
Οι 6 στις 10 που τάσσονται υπέρ του νομοσχεδίου είναι γυναίκες (το 60,3%). Όπως και το 61,5% των αριστερών ψηφοφόρων που είναι υπέρ, σε αντίθεση με το 34% των δεξιών που είναι κατά.
Βέβαια, να επισημάνουμε ότι ενώ όταν μιλάμε για ισότητα στον γάμο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι μιλάμε για πλήρη ισότητα, αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες επιλέγουν να διαχωρίσουν τις ερωτήσεις που αφορούν στον γάμο και την τεκνοθεσία.
Στο κομμάτι της τεκνοθεσίας, λοιπόν, τα ποσοστά είναι χαμηλότερα. Συγκεκριμένα, το 57,9% των ερωτηθέντων διαφωνεί, σε αντίθεση με το 40,2% που δηλώνει υπέρ.
Στην παράξενη ερώτηση για το αν οι ομόφυλοι γονείς μπορούν να είναι καλύτεροι ή χειρότεροι, σε σχέση με τους ομόφυλους, το 42,6% θεωρεί ότι είναι «το ίδιοι ικανοί», το 42% «χειρότεροι», και το 5,2% «καλύτεροι».
Σχετικά με τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στην ισότητα στον γάμο, το 50% την κρίνει «σωστή», ενώ το 40% τη θεωρεί «παρωχημένη». Ενδιαφέρον όμως έχει, ότι το 57,7% πιστεύει ότι η ελληνική Εκκλησία πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία έχει μια πιο φιλική στάση απέναντι στα ΛΟΑΤ άτομα.
Έχει σημασία επίσης να τονίσουμε ότι δεν αναφέρονται πόσα άτομα ερωτήθηκαν, από ποιες περιοχές, και με τι background. Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις δεν πρέπει να συμβάλλουν στη λήψη πολιτικών αποφάσεων.