Ναζί με ομοφοβικά πλακάτ διαδήλωσαν έξω από το Disney World

154
Τρομοκρατημένοι περιστατικοί είδαν μια ομάδα ναζιστών διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν έξω από το Disney World το Σάββατο κρατώντας σημαίες με σβάστικες καθώς και πλακάτ με ρατσιστικές και ομοφοβικές προσβολές. Οι πινακίδες τους έδειχναν επίσης την υποστήριξη τους στον κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis.

«Αυτό είναι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του 2023», έγραψε η ακτιβίστρια για τον έλεγχο της οπλοκατοχής, Shannon Watts, ιδρύτρια της οργάνωσης Moms Demand Action, μαζί με μια φωτογραφία της διαδήλωσης.

«Απολύτως αηδιαστικό», δήλωσε η πολιτειακή βουλευτής Anna V. Eskamani (D), η περιφέρεια της οποίας περιλαμβάνει την περιοχή του Ορλάντο.

Η Eskamani δημοσίευσε βίντεο που της έστειλα, και στο οποίο απεικονίζονται οι ναζί να φωνάζουν «Γυρίστε πίσω στο Μεξικό».

https://twitter.com/AnnaForFlorida/status/1667583474276990976?s=20

Δημοσιογράφοι και ομάδες όπως το Miami Against Fascism εργάζονται για να αποκαλύψουν δημοσίως τις ταυτότητες των διαδηλωτών.

https://twitter.com/stevanzetti/status/1667642221447856129?s=20

https://twitter.com/MIAagainstFash/status/1667614024698085376?s=20

https://twitter.com/MIAagainstFash/status/1667653518335811584?s=20

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ομάδα των λευκών ρατσιστών εξέφρασε την υποστήριξή της στον DeSantis, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει τη δαιμονοποίηση των μη λευκών και των κουήρ ατόμων ως ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής του καριέρας.

Ο DeSantis έχει έρθει σε πόλεμο με την Disney για την αντίθεσή της στον νόμο του «Μην λες γκέι» (Don’t Say Gay), έχει εξαπολύσει πολυάριθμες αιφνιδιαστικές επιθέσεις εναντίον της «κατήχησης των woke ατόμων» στα σχολεία και έχει αναλάβει τον έλεγχο του εκπαιδευτικού συστήματος της πολιτείας με διοικητικούς υπαλλήλους που έχει διαλέξει ο ίδιος. Το επιτελείο του έχει συκοφαντήσει τακτικά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και συμμάχους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με χυδαίες προσβολές και υπαινιγμούς για σεξουαλική κακοποίηση.

Ακροδεξιές ομάδες έχουν ρίξει την υποστήριξή στον DeSantis εδώ και καιρό. Το περασμένο καλοκαίρι, ο DeSantis αγνόησε τις επανειλημμένες εκκλήσεις που τον καλούσαν να καταγγείλει μια ομάδα ναζιστών που διαδήλωναν έξω από μια εκδήλωση του Turning Point USA. Εκτός από σημαίες με σβάστικες, η ομάδα κρατούσε αφίσες που εξέφραζαν την υποστήριξή της στον DeSantis.

Ο DeSantis έχει επίσης επανειλημμένα μιλήσει για την επιθυμία του να κάνει κατάχρηση της εκτελεστικής εξουσίας για να πετύχει αυτό που θέλει, σε περίπτωση που καταφέρει να κερδίσει την προεδρία.

Οι ναζί πιθανότατα επέλεξαν την Disney ως χώρο για να ανεμίσουν τις σημαίες τους λόγω της συνεχιζόμενης διαμάχης του DeSantis με την εταιρεία. Η Disney μηνύει επί του παρόντος τον DeSantis για «μια στοχευμένη εκστρατεία κυβερνητικών αντιποίνων», αφού η εταιρεία μίλησε κατά του νόμου «Μη λες γκέι».